#KisvállalatiTanácsadás

Varsity Headwear x DHL: mi történik, ha a divat lelassul?

Anna Thompson
Anna Thompson
Discover tartalomgyártó csapat
Olvasási idő: 5 perc
Megosztás
facebook sharing button
twitter sharing button
linkedin sharing button
Smart Share Buttons Icon Megosztás

A DHL és a "slow fashion" márka közötti egyedülálló együttműködés mind a divatrajongók, mind a környezetbarát vásárlók számára vonzó lesz. Mindez abból a vágyból született, hogy az e-kereskedelmet fenntarthatóbbá tegyék...

Black DHL branded cap

A norvég Varsity Headwear márka a DHL-lel együttműködve egyedi baseballsapkát gyártott. Nem ez az első alkalom, hogy a DHL összeolvad a divat világával – 2014-ben a Vetements DHL márkájú ruhákban küldte le a modelleket a párizsi divathét kifutójára. De ezekkel a merész és hangos dizájnokkal ellentétben a Varsity Headwear x DHL együttműködés egy kicsit megfontoltabb. Ami elsőre úgy néz ki, mint egy sima fekete baseball sapka, valójában sokkal mélyebb jelentéssel bír mögötte. Ennek a különleges kiadású sapkának minden elemét, beleértve a logisztikát és a szállítást is, gondosan mérlegelték, hogy minimalizálják a karbonlábnyomát. Ez a divat lelkiismeretes és van egy története, amit el kell mesélnie...

A Varsity Headwear-t Alex és Sebastian Adams testvérek alapították. Mint minden nagyszerű vállalkozói történet, az üzlet ötlete is valódi szenvedélyből nőtt ki - ebben az esetben a baseball sapkák szeretetéből. Amikor nem találták meg a piacon azt a minőségű terméket, amit kerestek, úgy döntöttek, hogy elkészítik a sajátjukat – egy konkrét kikötéssel: "Nem akartunk nagy logót viselni a homlokunkon. Ez az alap" – mondja Sebastian. Ehelyett a márka a kivitelezésre, a legfinomabb anyagok használatára és a prémium illeszkedés biztosítására összpontosít.

Ez a minőségközpontú megközelítés gyorsan a Varsity Headwear USP-jévé vált. "Slow fashion márka vagyunk; régimódi üzletet folytatunk. Hosszú távon gondolkodunk, és befektetünk a jövő termékeibe" – magyarázza Alex.
"Az évek során megtanultuk, hogy a fenntarthatóság központi eleme a minőségi termékek előállítása, amelyek tovább tartanak" – teszi hozzá Sebastian.

Márkaépítés

A testvérek eladták sapkáikat barátaiknak és családtagjaiknak, mielőtt üzleteket nyitottak volna Oslóban és St. Tropez-ban. A márka elkezdett hullámokat kelteni, de nem ment minden simán - különösen akkor, amikor elindították saját weboldalát. "Az e-kereskedelem legnagyobb kihívása az, hogy az emberek azt hiszik, hogy könnyű" – magyarázza Sebastian. "De nincsenek rövidebb utak. Véletlenszerűen megnyitni egy online áruházat és elvárni, hogy az emberek megtaláljanak, nehéz a nagy verseny miatt."

Azt tanácsolja, hogy az ügyfélélményt tartsad az üzlet középpontjában. "Dolgozz keményen, hogy az ügyfelek eljussanak a webhelyedre, de még keményebben dolgozz azon, hogy szállíts azoknak, akik eljönnek. Az ismétlődő szokások annyira fontosak a márkánk számára, ezért az ügyfélélmény minden részét biztosítanunk kell." Ez magában foglalja a szállítást is, amit Sebastian szerint más vállalkozások gyakran figyelmen kívül hagynak.

"Mindent a saját raktárunkból csomagolunk és szállítunk, mivel úgy gondoljuk, hogy a fizikai élmény a szállítással kezdődik, ezért valóban befektetünk ebbe." Ez magában foglalja egy személyre szabott üzenet hozzáadását minden megrendeléshez - ez fontos egy kisvállalkozás számára, amely hűséges ügyfélkört szeretne építeni.

A stratégia működik: a testvérek sok ügyfelükről osztanak meg anekdotákat, akik lelkes gyűjtőkké váltak sapkáikból. Hamarosan egy új is csatlakozik a gyűjteményeikhez...

Varsity Headwear x DHL

A Varsity Headwear Norvégiában, Európában található, egy skandináv ország, amely lenyűgöző hegyekkel, gleccserekkel és fjordokkal teli tájairól ismert. Az alig több mint 5 millió lakosú Alex és Sebastian kezdettől fogva tudta, hogy globális stratégiát kell végrehajtaniuk a boldoguláshoz.

"Stratégiánk tudatos része, hogy ingyenes szállítást kínáljunk" – mondja Sebastian. "Kezdetben hatással lehet az árrésekre, de hosszú távú előnyei vannak: tudjuk, hogy ha rá tudjuk venni az ügyfeleket, hogy vásároljanak egy sapkát, akkor boldogok lesznek, többet vásárolnak, és elmondják barátaiknak."

Ma a Varsity Headwear üzleti tevékenységének 50% -a Norvégián kívül található. A DHL-lel való partnerség segített a márkának új piacokat találni szerte a világon – és garantálni a gyors szállítást ezeknek az ügyfeleknek. De egy olyan vállalkozás számára, amely ennyire tudatában van környezeti hatásainak, hogyan tudott hű maradni értékeihez, miközben nemzetközi szinten is növekedett?

2020-ban a vállalat teljes szén-dioxid-kibocsátási felülvizsgálatot végzett működéséről. "Láttuk, hogy kibocsátásunk jelentős része a logisztikából és a szállításból származik" – mondja Sebastian. "Szembe akartunk nézni ezzel a problémával, nem pedig elbújni előle, ezért megragadtuk a lehetőséget, hogy együtt dolgozzunk a DHL-lel, hogy tanuljunk egymástól és fejlődjünk."

"Karbonsemlegesek vagyunk az ellentételezés révén, és most azon dolgozunk, hogy beépítsük. Érdekes volt többet megtudni a DHL GoGreen kezdeményezéséről és a repülőgépek kibocsátását célzó SAF projektről." Ez utóbbi egy mérföldkőnek számító megállapodás , amelyet a DHL Express, a BP és a Neste írt alá 2022-ben, hogy 2026-ig több mint 800 millió liter fenntartható repülőgép-üzemanyagot szállítson a logisztikai vezetőnek – ez a lépés várhatóan több mint kétmillió tonna szén-dioxid-kibocsátást takarít meg a repülőgép-üzemanyag életciklusa során.

A megoldás másik része a Varsity Headwear visszaküldési arányának csökkentésében rejlik. E-kereskedelmi webhelye arra ösztönzi az ügyfeleket, hogy ellenőrizzék fejméretüket, mielőtt sapkát vásárolnának, rendeljenek ingyenes mérőszalagot - vagy ami még jobb, látogassanak el a márka egyik fizikai üzletébe, hogy személyesen próbálják ki a kupakot. "Ez bevonja az ügyfelet a fenntarthatóság felé vezető utunkba; arra invitálva őket, hogy ők is gondolkodjanak el a hatásukon" – magyarázza Alex.

Black DHL branded cap

Több, mint egy sapka

Ezt a sikeres partnerséget folytatva jött az ötlet, hogy kidolgozzanak egy termékkoncepció-kihívást: a DHL és a Varsity Headwear egyedi szakterületeinek kombinálásával a lehető legfenntarthatóbb sapkát hozzák létre.

"Ez nem egy tipikus együttműködés, ahol csak ráraksz egy logót egy új termékre" – mondja Alex. "A projekt motivációja az volt, hogy kihívást jelentsünk magunknak és javítsuk folyamatainkat." Ez magában foglalta a gyártási folyamat minden lépésének elemzését - a gyártástól és az anyagoktól a szállításig és a logisztikáig -, majd a határok feszegetését, hogy jobb módszereket találjon a dolgok elvégzésére.

A kész sapka karcsú fekete dizájnnal rendelkezik, csak egy rövid főhajtással a DHL előtt a piros és sárga csíkos, állítható szíj révén. "Az összes összetevő összessége, ami belekerült, az érdekes történet" - magyarázza Alex.

Valójában a sapka minden részletét lelkiismeretesen tervezték. A termék 67%-a újrahasznosított műanyaghulladékból készül, beleértve a Seaqual-t, egy innovatív anyagot, amelyet az óceánokból eltávolított műanyagból hasznosítanak újra. A gyártást Észtországba helyezték át, hogy csökkentsék a Portugáliától való távolságot, ahonnan a szövetet beszerzik – ez a döntés segített a vállalkozásnak abban, hogy 80,5%-kal csökkentse szállítási kibocsátását.

A sapkák puha formája lehetővé teszi, hogy kisebb csomagolódobozokba csomagolják őket, így helyet takarítanak meg szállítás közben, miközben mindegyikhez kemény, újrafelhasználható tok tartozik, hogy megvédje és meghosszabbítsa élettartamát. Csak 200 ilyen egyedi sapkát gyártottak, de örökségük sokkal nagyobb - szimbóluma annak, hogy mit lehet elérni, ha a divat "lelassul".

"Elsődleges célunk az volt, hogy vállalkozásként fejlődjünk és növekedjünk, de reméljük, hogy pozitív hatással lehetünk más márkákra és fogyasztókra a fenntarthatóság terén" – mondja Alex.

Sebastian egyetért ezzel, és néhány utolsó szót fűz személyes céljaihoz: "Büszkék legyünk a márkára és termékeinkre, hűek maradjunk saját értékeinkhez, és részesei legyünk a megoldásnak." A DHL-lel a Varsity Headwear pontosan ezt teszi.