#E-kereskedelmiTanácsadás

M-kereskedelem: online áruház optimalizálása kis képernyőre

Garry Mockeridge
Garry Mockeridge
Discover tartalomgyártó csapat
Olvasási idő: 4 perc
Megosztás
facebook sharing button
twitter sharing button
linkedin sharing button
Smart Share Buttons Icon Megosztás
two women smiling at mobile phone screen

Az M-kereskedelem virágzik. 2021-ben az összes értékesítési e-kereskedelem 72,9%-a az m-kereskedelmen keresztül jött létre1. Tehát, bármi legyen is a vállalkozásod, ha új ügyfeleket keresel, valószínű, hogy okostelefonjaikon keresztül megtalálod őket. Olvass tovább, miközben belemerülünk abba, hogy pontosan mi a mobil kereskedelem, és hogyan optimalizálhatod webhelyed a kis képernyőre.

Mi a mobil kereskedelem?

A mobil kereskedelem áruk és szolgáltatások vásárlása és eladása vezeték nélküli kézi eszközök, például okostelefonok és táblagépek használatával.

Becslések szerint a világon élő emberek 86% -a rendelkezik okostelefonnal2, miközben az online töltött idő is folyamatosan növekszik. Így nem meglepő, hogy az m-kereskedelem gyorsan növekszik, egyre többen választják a mobilt az asztali számítógépek helyett a  kényelem és egyszerűség miatt.

M-kereskedelem vs e-kereskedelem

Az M-kereskedelem az e-kereskedelem egyik formája. Míg az e-kereskedelem egyszerűen áruk és szolgáltatások interneten történő vásárlását és eladását jelenti, az m-kereskedelem ennek egy specifikusabb része. 

two women smiling at laptop screen

Mi a különbség az m-kereskedelem és az e-kereskedelem között?

A legnyilvánvalóbb különbség a kettő között a mobilitás. Az M-commerce csak kézi mobil eszközöket, például okostelefonokat és táblagépeket tartalmaz – így az ügyfelek "útközben" is vásárolhatnak, amennyiben van vezeték nélküli internetkapcsolat.  

Az e-kereskedelem minden olyan kereskedelmi tranzakciót lefed, amely digitálisan zajlik. A laptopról vagy asztali számítógépről történő vásárlás e-kereskedelemnek számít, de nem m-kereskedelemnek.

Kevésbé nyilvánvaló különbségek vannak az m-kereskedelem és az e-kereskedelem között is. Az asztali számítógépet használó ügyfelek csak az IP-címük alapján követhetők nyomon, míg a mobileszközüket használók Wi-Fi és GPS alapú technológiákkal követhetők nyomon, amelyek pontosabbak. Ez azt jelenti, hogy a márkák pontosabban célozhatják meg a mobilfelhasználókat a helyhez kapcsolódó hirdetésekkel, például kuponok vagy kedvezmények küldésével a közeli üzletek számára.

A biztonság egy másik különbség. A legtöbb vezetékes eszköz e-kereskedelme hitelkártyákkal történik, amelyek kockázatot hordoznak. Az M-kereskedelem biztonságosabb a biometrikus hitelesítésnek, a mobiltárcáknak és a QR-kódoknak köszönhetően.

Végül a mobilalkalmazások kényelmesebbek, könnyebbé és gyorsabbá téve a vásárlási élményt.

Az m-kereskedelem típusai és példái

Az m-kereskedelemnek három alapvető típusa van: mobil vásárlás, mobil bankolás és mobil fizetés.

  • A mobil vásárlás lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy webes alkalmazás segítségével vásároljanak árukat vagy szolgáltatásokat. Ez történhet egy kiskereskedelmi alkalmazáson keresztül, például egy divatmárkától, vagy egy virtuális piactéri alkalmazáson keresztül, mint például az Amazon. A taxifoglalás, a jegyértékesítés és a digitális tartalomvásárlási alkalmazások (például a Netflix) további példák az ilyen típusú m-kereskedelemre. A mobil vásárlás történhet olyan közösségi média platformokon is, mint a TikTok vagy az Instagram.
  • A mobil banki szolgáltatás a mobil technológiához tervezett online bankolás. A banki tranzakciókat, például a számlák kifizetését általában a bank által biztosított biztonságos alkalmazáson keresztül hajtják végre.
  • A mobilfizetés a hagyományos fizetések alternatívája. Ezek közé tartoznak a digitális pénztárcák, például az Apple Pay, a mobil fizetési alkalmazások, például a PayPal, vagy QR-kódok használata a termékek mobileszközzel történő fizetéséhez.

M-kereskedelmi trendek

Ki vezeti az m-kereskedelem fellendülését? Ahogy az várható volt, a válasz a Z generáció és az Y generáció, akik mobil technológiával nőttek fel. A Klarna3 fizetési szolgáltató globális fogyasztói felmérése szerint az Y-generáció 48% -a hetente legalább egyszer vásárol mobiltelefonjával - a Z generáció nem sokkal lemaradva.

Bár az Y generáció tagjai jelenleg sokkal nagyobb valószínűséggel vásárolnak okostelefonjukkal, mint az idősebb vásárlók, idővel kétségtelenül mindenki számára normává válik.

1 - Statista, közzétéve: 2022. május

2 - BankMyCell, 2023. március

3 - Klarna, 2021

4 - Csepegtető, 2022. május

5 - Business of Apps, 2021. március

6 & 7 - Oberlo, 2022. szeptember