#E-kereskedelmiTanácsadás

Exportálás Kínába: hogyan lehet maximalizálni minden értékesítési lehetőséget

Vivien Christel Vella
Vivien Christel Vella
Vivien nemzetközi marketing szakértő, aki tanácsot ad az ügyfeleknek az új piacok elérésének legjobb módjáról
Olvasási idő: 8 perc
Megosztás
facebook sharing button
twitter sharing button
linkedin sharing button
Smart Share Buttons Icon Megosztás
two women smiling

Szeretné vállalkozását nemzetközi szinten bővíteni? Akkor ne keressen tovább, mint Kína, a világ legnagyobb e-kereskedelmi piacának otthona és a külföldi márkák iránti étvágyú ügyfélkör. Nemzetközi kereskedelmi szakértőként összegyűjtöttük azokat a kulcsfontosságú dolgokat, amelyeket tudnia kell, hogy segítsen vállalkozásának kihasználni ezt a jövedelmező lehetőséget. Olvassa el exkluzív útmutatónkat a kínai üzleti tevékenységről - a zökkenőmentes vámkezeléstől kezdve a vásárlási trendekig, amelyeket követnie kell az ügyfelek vonzása érdekében.

Export Kínába: piaci áttekintés

Nem titok, hogy Kína a globális kereskedelem virágzó hotspotja. A DHL Trade Growth Atlas adatai szerint 2016 és 2021 között az ország a globális kereskedelem növekedésének megdöbbentő egynegyedét generálta. Miközben a Nyugat régóta úgy gondol Kínára, mint a világ gyártási fővárosára, rengeteg importlehetőséget biztosít a nemzetközi márkák számára is. 

Az online vásárlás penetrációja Kínában az elmúlt tíz évben gyorsan nőtt, a 2002-es 42,9%-ról 2022-re 79,2%-ra1, így Kína az egyik legfontosabb feltörekvő piac a határokon átnyúló vállalkozások számára. De mit vásárolnak ott a fogyasztók? És mely országokból?

Kína importja

Mely országokból vásárolnak a legtöbbet a kínai e-kereskedelmi felhasználók?

A határokon átnyúló import e-kereskedelmi felhasználók által vásárolt áruk megoszlása Kínában 2021 januárjától, származási régiók szerint:

Forrás: Statista2

Ezen országok számára Kína hatalmas határokon átnyúló e-kereskedelmi lehetőség.  

Exportálás Kínába: a kínai piac megértése

Ahhoz, hogy sikeresen eladjon egy új nemzetközi piacon, meg kell értenie a helyi vásárlók viselkedését és preferenciáit. Ezek a betekintések információkkal szolgálhatnak értékesítési és marketingstratégiáihoz.

Mit vásárolnak a kínai online vásárlók a határokon átnyúló márkáktól?

Határokon átnyúló e-kereskedelmi kiskereskedelmi import termékenként (a teljes tranzakciós érték arányában), 2021:

Forrás: Kínai Népköztársaság Kereskedelmi Minisztériuma3

Mobil kereskedelem

Kína mobilközpontú ország, amelyet az 5G vezeték nélküli technológia fejlesztésének kormányzati prioritása hajt. Kínában az összes e-kereskedelmi tranzakció 64%-a mobileszközön4 zajlik, túlnyomórészt "szuperalkalmazásokon" (lásd alább), ahol a felhasználók egyetlen platformon szocializálódhatnak, vásárolhatnak és fizethetnek a termékekért. A nemzetközi márkáknak, amelyek vonzani akarják ezeket a mobil vásárlókat, jelentős beruházásokat kell végrehajtaniuk egy kínai nyelvű okostelefon-alkalmazásba.

Online piacterek

A kínai fogyasztók szeretnek online piactereken vásárolni, mivel lehetővé teszik számukra, hogy egyszerre több terméket is böngészhessenek és összehasonlítsanak. Kína vezető piacai az Alibaba, a Taobao, a Tmall és a JD.com. Az ezeken a platformokon történő értékesítés bonyolult a határokon átnyúló márkák számára, mivel az eladóknak regisztrálniuk kell a kontinentális Kínában ahhoz, hogy jogosultak legyenek. De van egy út - a Tmallnak van egy dedikált testvéroldala, a Tmall Global, amelyet kifejezetten külföldi márkák számára hoztak létre; a platformon történő értékesítéshez nincs szükség fizikai entitásra Kínában vagy kínai üzleti engedélyre, és elfogadhatja a fizetést a helyi pénznemben. Fedezze fel a teljes előnyöket és hátrányokat itt.

Ügyfélszolgálat

A "Guanxi" egy kínai fogalom, amely leírja, hogy a személyes és üzleti kapcsolatok hogyan épülnek a bizalomra. Leszűri a kínai fogyasztók kivételes ügyfélszolgálattal kapcsolatos elvárásait - személyre szabással, gyors és megbízható szállítással, valamint stresszmentes vásárlási élménnyel, amelyet a legfontosabb prioritásként említenek. Mivel az ügyfelek véleménye fontos szerepet játszik a kínai vásárlók döntéshozatalában, az ügyfélélmény alulteljesítése azzal a kockázattal jár, hogy vállalkozását online nevezik és megszégyenítik. 

Érték és minőség

Az ár fontos tényező a kínai fogyasztók számára - vásárolnak ajánlatokat, kuponokat és kedvezményeket. A határokon átnyúló márkák gyakran nehezen tudnak versenyezni a hazai márkák árképzésével és termékválasztékával.   

Mégis megnyerhetik a kínai vásárlókat a termékminőség révén. A kínai hamisított piac bizalmatlanságot keltett sok ottani vásárló körében, akik inkább a tengerentúlon keresik a jobb minőséget. Pozícionálja magát megbízható márkaként hiteles termékekkel, és a fogyasztók jól reagálnak.

Közösségi kereskedelem

A közösségi média és az e-kereskedelem kéz a kézben jár Kínában. A népszerű videoplatform, a Douyin (a TikTok országos verziója) lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egyszerűen a videó megérintésével vásároljanak olyan termékeket, amelyeket az alkalmazásban streamelve látnak. Sajnos a külföldi vállalkozások számára nehéz létrehozni egy Douyin-fiókot, hacsak nincs bázisuk Kínában.

 

A kínai piacra vezető könnyebb út a WeChat, az ország legnépszerűbb üzenetküldő alkalmazása - óriási 1,24 milliárd havi aktív felhasználóval5a  , akik átlagosan napi 2 órát töltenek rajta5b. A WeChat for Business segítségével létrehozhat egy e-kereskedelmi kirakatot a WeChat platformon, hogy közvetlenül a kínai fogyasztóknak értékesítsen. Az alkalmazás beépített fizetési szolgáltatással, a WeChat Pay-el rendelkezik, amely zökkenőmentesen megkönnyíti a fizetéseket vállalkozása és ügyfelei számára.

Élő közvetítés

Kína a világ élő közvetítés fővárosa, ahol a funkció évek óta az e-kereskedelem mainstream része. Számtalan élő közvetítési platform létezik, ahol a "KOL-ok" - kulcsfontosságú véleményvezérek, az influencerek kínai megfelelői - bemutatnak és bemutatnak egy terméket, és élőben lépnek kapcsolatba a kérdéseket feltevő nézőkkel. Ennek az elkötelezettségnek a személyes érintése meggyőzőbbé teszi a promóciós tevékenységeket és növeli az értékesítést. Ha be akar lépni a kínai piacra, komolyan fontolóra kell vennie az élő közvetítésen keresztüli marketinget.

Vásárlási ünnepek

A nyugati Amazon Prime Day-hez hasonlóan Kínában is számos nagy vásárlási fesztivál van, amikor rekordszámú fogyasztó indul az interneten akciókat keresve. A két legnépszerűbb a Szinglik napja (november 11.) és a 618 fesztivál (június 18.). Végezzen kutatást és tervezze meg marketingstratégiáját hetekkel előre, hogy minden lehetőséget készpénzre váltson. 

A naptár főbb vásárlási dátumai

 

Digitális pénztárcák

Nem meglepő, hogy a mobilközpontú piacon a digitális pénztárcák jelentik a vezető fizetési módot a kínai fogyasztók számára – az Alipay és a WeChat Pay a tranzakciók legnagyobb piaci részesedését foglalja el6. Az online vásárlók 70% -kal nagyobb valószínűséggel véglegesítik a vásárlást, ha az általuk preferált fizetési mód opcióként jelenik meg a7. pénztárnál, ezért mindig végezzen kutatást a helyi vásárlók preferenciáiról!

A Kínába történő export kihívásai 

A Kínába történő értékesítés nem jár kihívások nélkül. De ne aggódjon, a DHL kínai exporttal és szállítással foglalkozó szakértője megadta Önnek a legfontosabb stratégiákat ezek leküzdésére, ezért olvassa el az alábbiakat, amelyek segítenek megvalósítható terveket készíteni a Kínába történő exportra.

1. Navigálás a vám- és importvámkezelésben

A termékek Kínába történő szállítása összetett és időigényes művelet lehet:

  • Az országban szigorú vámeljárások vannak érvényben – a Covid óta még inkább –, amelyek megkövetelik a feladóktól, hogy részletes dokumentációt nyújtsanak be, és megfeleljenek a speciális előírásoknak. Bármilyen helytelen vagy hiányzó papírmunka a szállítmányok feltartóztatását okozhatja.
  • Bizonyos termékekre, beleértve az élelmiszereket, az elektronikát és az orvostechnikai eszközöket, további előírásoknak kell megfelelniük, hogy elkerüljék a késéseket, bírságokat vagy akár a szállítmány lefoglalását.

A megoldás               

Fontos, hogy a vállalkozások olyan logisztikai szolgáltatóval működjenek együtt, amely tapasztalattal és szakértelemmel rendelkezik a vámeljárások terén, hogy szállítmányaikat gyorsan és hatékonyan kezeljék. A nemzetközi logisztikai vezető DHL-lel való együttműködés révén a vállalkozások támogatást kapnak a kínai vámszabályok navigálásához. Ez magában foglalja a vámkezelési folyamat befejezésére vonatkozó útmutatást is, hogy a szállítmányok ne késjenek. A DHL-fióktulajdonosok számára ezt dedikált szolgáltatásként kínálják.

 

2. A Kínába  történő szállítás költsége

Kína számos termékre importadókat és vámokat vet ki. Ez, hozzáadva a szállítási költségeket és a vámdíjakat, gyorsan összeadódik az Ön vállalkozása számára - és megnehezíti az árversenyt a hazai eladókkal.

A megoldás

  • A DHL versenyképes szállítási díjakat kínál - becsült költségkalkulátorával gyorsan árajánlatot kaphat. Ezután figyelembe veheti ezt a költséget az árképzési stratégiájában és abban, hogy hogyan számítja fel ügyfeleinek a szállítást.
  • A DHL Vám- és Fizetett Adók (DTP) szolgáltatása az importvámokat, adókat és egyéb szállítási díjakat az Ön vállalkozásának, nem pedig ügyfeleinek számítja fel. Kényelmesebb az ügyfelek számára, zökkenőmentes élményt biztosítva, amely növeli az ügyfelek elégedettségét és hűségét.

 

 

3. Kínai nyelvű webhely létrehozása

Sajnos a kínai fogyasztóknak határokon átnyúló márkaként történő értékesítés többet jelent, mint a webhely nyelvének megváltoztatása. Ahhoz, hogy megjelenjen a kínai keresőmotorok eredményoldalain, Kínában tárolt webhelyre van szüksége. Ez több összetett lépést foglal magában, beleértve a regisztrációt a kínai Ipari és Informatikai Minisztériumnál, valamint a vonatkozó kereskedelmi engedélyek megszerzését - amelyek mindegyike több hónapot is igénybe vehet.  

A megoldás: értékesítés online piactéren keresztül

Mint korábban említettük, Kína néhány vezető piactere külön "testvér" webhelyeket kínál a nemzetközi márkák számára, amelyeken értékesíthetnek - anélkül, hogy jogi személyre vagy bankszámlára lenne szükség az országban. Ezek közé tartozik a Tmall Global és a JD Worldwide. Szánjon időt a lehetőségek kutatására, a díjak figyelembevételére, az értékesített termékek típusára (pl. Egyes platformok jobban megfelelnek a luxuscikkeknek), és mennyi ideig kell várnia a jóváhagyásra.

4. Gyors szállítás   

A kínai fogyasztók gyors szállítást várnak el – még a tengerentúli márkáktól is. Az ország puszta mérete és mérete – valamint a vidéki területek gyenge infrastruktúrája – ezt nagy feladattá teszi a határokon átnyúló vállalkozások számára.

A megoldás: legyen a DHL partnere

A DHL hatalmas globális hálózattal rendelkezik, ami azt jelenti, hogy segíthet vállalkozásának gyorsan elérni ügyfeleit Kínában. A DHL Express teljes nyomon követéssel kézbesíti küldeményét Kínába, hogy Ön – és ügyfelei – valós időben ellenőrizhessék a küldemény kézbesítési állapotát. Nyugalom az Ön számára, kiváló szolgáltatás az ügyfelek számára.

Piacra lépési stratégia: A Kínába irányuló export lépései

Felkészülés a Kínába irányuló exportra

1. Végezzen piackutatást

Kína hatalmas ország, több mint 1,4 milliárd fogyasztóval – de nem mindegyik kilátás. Világos elképzeléssel kell rendelkeznie a célközönség demográfiai helyzetéről - beleértve az életkort, a költségvetést, mely online piacterekről vásárolnak a legtöbbet, mely közösségi média platformokkal lépnek kapcsolatba, előnyben részesített fizetési módo(ka)t stb. Ezek a betekintések segítenek személyre szabni a marketing szegmentációs stratégiáját.

2. Lokalizálja márkáját

A kínai név kiválasztása vállalkozása számára segít abban, hogy vonzó legyen a fogyasztók számára. És természetesen fontos, hogy a terméklisták / közösségi média tartalmak / ügyfélszolgálat is a helyi nyelven legyenek. Ehhez azonban mindenképpen kínai szakértőket kell igénybe venni – az online fordítókra való támaszkodás félreértelmezések kockázatát hordozza magában. Végül győződj meg róla, hogy a vállalkozás elfogadja a helyi pénznemben történő fizetést. 

3. Válassza ki a megfelelő belépési stratégiát

Számos nemzetközi kisvállalkozás és e-kereskedelmi induló vállalkozás számára a kínai piacon történő értékesítés a legjobb belépési stratégia. Profitálni fog ezeknek a platformoknak a hatalmas ügyfélköréből, helyismeretéből és meglévő teljesítési szolgáltatásaiból. Természetesen vannak díjak, de az adminisztrációval megtakarított idő bőven kárpótol.

4. Ismerje meg egyedi értékesítési pontját 

Csábító lehet, hogy mindent beleadjon, és termékeit a kínai vásárlókhoz igazítsa. De ne feledjük, hogy sok kínai vásárló – különösen a luxuscikkek vásárlói – kifejezetten azért vásárolnak külföldi márkáktól, mert valami mást kínálnak. Ha tudja, hogy az ügyfelek miért akarják termékeit - legyen szó például a minőségről vagy az árról -, segít hatékonyan értékesíteni őket. Ez valószínűleg olyasmi, amit idővel megtanul az elemzési adatok és az ügyfelek visszajelzései alapján. 

 5. Logisztika és szállítás tervezése

Ehhez valóban nincs jobb út, mint egy nemzetközi logisztikai vezetővel való partnerség. A több mint 220 országban és területen jelen lévő fuvarozók nem értik úgy a nemzetközi szállítást, mint a DHL - és könnyedén segíthet vállalkozásának növekedésében Kínában.  

Inspirálva érzi magát, és készen áll arra, hogy Kínába értékesítsen? Első megálló - nyisson DHL Express üzleti számlát szakértői nemzetközi szállítási tanácsokért és versenyképes árakért.