#LogisztikaiTanácsadás

Föld napja 2023: hogyan kapcsolódhat be vállalkozásod

Anna Thompson
Anna Thompson
Discover tartalomgyártó csapat
Olvasási idő: 5 perc
Megosztás
facebook sharing button
twitter sharing button
linkedin sharing button
Smart Share Buttons Icon Megosztás
woman smiling holding a bicycle

Az idei Föld napja a sarkon van – április 22-én, szombaton. Ez a tökéletes lehetőség vállalkozásod számára, hogy bemutasd öko hitelesítő adataidat az ügyfeleknek - és pénzt takaríts meg az út során! Olvass tovább, miközben felfedezzük, hogyan ünnepelheted a Föld napját a munkahelyeden.

Mi az a Föld napja?

A Föld napja egy évente megrendezésre kerülő esemény, ahol az emberek, a vállalkozások és a közösségek világszerte összegyűlnek, hogy felhívják a figyelmet az éghajlatváltozás és a túlnépesedés környezetre gyakorolt negatív hatásaira.

Várhatóan több mint 1 milliárd ember vesz részt a nap alkalmából rendezett eseményeken, beleértve a közösségi takarításokat és a Föld napi fesztiválokat. Az embereket arra is ösztönzik, hogy vegyék figyelembe a környezetre gyakorolt egyéni hatásukat karbonlábnyomuk kiszámításával, a bioélelmiszerekre való áttéréssel, a lámpák lekapcsolásával és a fenntartható ruhák viselésével - hogy csak néhány példát említsünk.

Az idei Föld Napja témája a "Befektetés a bolygónkba", amely arra összpontosít, hogy miként lehet zöld és virágzó jövőt biztosítani a Föld és minden lakosa számára.

hand wrapping parcels in bubblewrap

Miért fontos a Föld napja a vállalkozásod számára?

A fogyasztókat egyre inkább aggasztja online vásárlási szokásaik fenntarthatósága. A McKinsey & Company1 felmérése szerint a válaszadók 66% -a figyelembe veszi a fenntarthatóságot, amikor vásárol. Ez az ezredfordulós demográfia esetében 75%-ra emelkedik. A Föld Napján való részvétel megmutatja ügyfeleidnek, hogy a környezetvédelmi kérdések a vállalkozásod számára is fontosak, és több eladást nyerhetsz ezzel.

Föld napi ötletek a munkához

Számos módja van annak, hogy vállalkozásod megünnepelje a Föld napját. Ne feledd, hogy még a kis változtatások is nagy változást hozhatnak!

Adományozz

A Föld napján az eladásokból származó bevétel egy részét felajánlhatod egy környezetvédelmi jótékonysági szervezetnek. Nézd meg a helyi szervezeteket, amelyek nagyszerű dolgokat tesznek a közösségedben, vagy nézd meg a Föld napja weboldalát, hogy közvetlenül adományozz az esemény partnereinek.  

woman packing pasta

Válts fenntartható csomagolásra

A csomagolást gyakran az e-kereskedelem rossz részének tekintik – és természetesen olyasminek, amire az ügyfelek figyelnek. Lehet, hogy láttad a "csomagolást megszégyenítő" fényképeket, amelyeket az emberek online tettek közzé arról, hogy szállítmányaik túlzott csomagolásban érkeznek.

Ahol csak lehetséges, minimalizáld a csomagolás használatát, és fedezd fel a tengeri moszatból, bambuszból és még gombából készült innovatív, biológiailag lebomló lehetőségeket is .

Vess egy pillantást az ellátási láncára

A változtatások minimalizálhatják a környezetre gyakorolt hatást , és pénzt takaríthatnak meg vállalkozásodnak. Például a készletgazdálkodási szoftver bevezetése csökkenti az elpazarolt készletet, míg az útvonaltervező szoftver minimalizálhatja a szállítási hálózat kibocsátását. Rengeteg tippünk van itt.  

Ellensúlyozd károsanyag-kibocsátásod

Hosszú távon fontolóra vehetsz egy szén-dioxid-kompenzációs rendszert vállalkozásod számára - kiszámíthatod kibocsátásod, majd lépéseket tehetsz annak érdekében, hogy "kiegyensúlyozd" őket néhány pozitív környezetvédelmi intézkedéssel.

A DHL Express számos éghajlat-ellentételező szállítási lehetőséget kínál GoGreen portfólióján keresztül. Ez magában foglalja az ügyfelek szállítmányainak szén-dioxid-kompenzációját klímavédelmi projektekbe történő befektetésekkel szerte a világon - beleértve az évi egymillió fa ültetését! Itt megtalálhatod a vállalkozásának megfelelő megoldást.

man riding a bicycle

Csökkentsd vállalkozásod ingázási karbonlábnyomát

Kínálhatsz egy kerékpárral a munkába programot alkalmazottaid számára, ahol hozzájárulsz a kerékpár költségekhez. És ha te azon ritka vállalkozások egyike vagy, amely még nem csatlakozott az otthoni munkavégzés mozgalmához, miért ne? Még hetente egyszer is jó kezdet.

Legyél egyértelmű a fenntarthatósági gyakorlatoddal kapcsolatban

Bárhogy is döntesz a Föld napjának megünneplése mellett, mindenképpen tudasd ügyfeleiddel. A fenntarthatóság fontos számukra – sőt, a fogyasztók 84%-a hajlamosabb olyan márkától vásárolni, amelynek értékei összhangban vannak a sajátjukkal2 –, ezért oszd meg a vállalat környezetvédelmi szellemiségével kapcsolatos információkat az e-kereskedelmi webhelyeden és a közösségi média csatornáidon.

two women walking in garden

Föld napi munkahelyi tevékenységek

Keres néhány módot arra, hogy te és kollégáid megemlékezzenek a Föld napjáról? Ezek az irodai rendezvényötletek inspirálhatnak...

  • Kapcsold ki a lámpákat és a monitorokat, ha nem használják őket. Ezek a kis változtatások nagy változást hozhatnak!
  • Csökkentsd a papírfelhasználást. Valóban ki kell nyomtatni ezt a dokumentumot ? Digitális korban élünk – fogadd el!
  • Újrahasznosítás, újrahasznosítás, újrahasznosítás. És ez nem csak a papírt jelenti – az irodai konyhában is bevezetheted az élelmiszer- és csomagolóanyag-újrahasznosító szemeteseket.
  • Fogadd el, hogy betiltod az egyszer használatos műanyagokat az irodában. Az újrafelhasználható vizes palackok nagyszerű alternatívát jelentenek.
  • Tarts alomszedési délutánt. Gyűjts össze néhány kollégát, ragadj meg néhány szemeteszsákot, és irány a helyi park.
  • Indíts irodai közösségi kertet. Biztosan lesz néhány zöld ujjú kollégája, akik segíthetnek a dolgok beindításában.
  • Tarts csoportos adománygyűjtést. Egy irodai sütemény akció, tombola vagy vetélkedő nagyszerű módja annak, hogy pénzt gyűjts a helyi környezetvédelmi ügyekre - vagy közvetlenül adományozhatsz EarthDay.Org részére.
  • Önkéntesség. Nézd meg a Föld Napja weboldalát, ahol megtalálhatod azokat a helyi tevékenységeket, amelyekben te és kollégáid részt vehetnek, például a közösségi takarítást.
  • És végül... Menj ki és öleld magadhoz a természetet! Tegyél egy sétát, és valóban vedd észre mindazt, amit gyönyörű bolygónk kínál! 

Mit kell közzétenni a Föld napján

Légy valódi

Fontos, hogy bármi, amit közzéteszel, hiteles legyen – azok a vállalkozások, amelyek egész évben soha nem beszélnek a fenntarthatóságról, de aztán nagy zajt csapnak a Föld napján, hamisnak fognak tűnni. Ehelyett gondolj azokra a környezetvédelmi területekre, amelyek valóban érdeklik vállalkozásodat, és amelyekhez hozzájárulsz, és oszd meg jövőbeli céljaidat.  

Oszd meg a fenntarthatósággal kapcsolatos tippjeidet

Vállalkozásától függően tippeket adhatsz ügyfeleidnek a termékek használat utáni újrahasznosításához. Például tudtad, hogy a maradék gyertyaviaszt fenyőtobozokba lehet önteni, hogy tűzindítókat készítsenek? Vedd fel a (zöld) gondolkodó kalapodat, és légy kreatív!    

Az ügyfelek bevonása

A közösségi média követői közül sokan ünnepelhetik a Föld napját. Kérdezd meg tőlük, hogyan vesznek részt, oszd meg újra a fotóikat, és kérj visszajelzést és ötleteket arról, hogy mit tehetne a márkád a zöldebb hangzás érdekében. A Föld napja egy közösségi esemény, ezért ragadd meg a lehetőséget, hogy olyan ügyfélismereteket ismerj meg, amelyek segítik vállalkozásodat!

Ötletek a Föld napja számára vállalkozásoknak: GYIK

Mikor van a Föld napja 2023?

Idén a Föld napját április 22-én ünneplik.

Mi a Föld Napjának célja?

A napot azért tartják, hogy felhívják a figyelmet a bolygó környezetvédelmére, és rávilágítsanak azokra a kérdésekre, amelyek jelenleg kihívást jelentenek ezzel kapcsolatban. Az embereket arra ösztönzik, hogy fejezzék ki támogatásukat olyan tevékenységekkel, mint a közösségi takarítás, a faültetés és a fenntartható ruhákra való áttérés.    

Mely országok ünneplik a Föld napját?

A világ több mint 193 országa csatlakozik az ünnepléshez. A szervező EarthDay.Org azt állítja, hogy ez a "világ legnagyobb környezetvédelmi mozgalma".   3

Mikor kezdődött a Föld napja?

1969-ben John McConnell amerikai békeaktivista felvetette azt az ötletet, hogy tartsanak egy napot a bolygó tiszteletére. A következő évtizedekben az esemény világszerte ünnepelt eseménnyé nőtte ki magát, ahol a közösségek világszerte csatlakoztak és saját környezetvédelmi kötelezettségeket vállaltak.  

Készen állsz arra, hogy zöldebb üzleti módra válts? Kezdd a DHL iparágvezető fenntartható logisztikai megoldásainak felfedezésével itt.