#HírekÉsBetekintések

Logisztikai trendradar

Anna Thompson
Anna Thompson
Olvasási idő: 4 perc
Megosztás
facebook sharing button
twitter sharing button
linkedin sharing button
Smart Share Buttons Icon Megosztás
man in  a VR headset

A logisztikai ágazat, mint a legtöbb ágazat, intenzív átalakulási időszakban van. A versenytársak előtt maradás és a nyereség maximalizálása érdekében az e-kereskedelmi vállalkozásoknak magukévá kell tenniük a legújabb technológiai trendeket az ellátási láncok hatékonyabb működtetése érdekében. A DHL exkluzív logisztikai trendradarja segít azonosítani azokat a közelgő trendeket, amelyek a legnagyobb valószínűséggel segítik vállalkozásod növekedését.

Az elmúlt években a logisztikai iparágon belüli átalakulás exponenciális sebességgel fejlődött, amelyet jelentős digitális és technológiai fejlődés hajtott – a felhőalapú számítástechnikától a robotikáig és az automatizálásig, a mesterséges intelligenciáig, a big data elemzésig és a dolgok internetéig.

Az ellátási lánc logisztikájának fejlesztései részben az e-kereskedelem elmúlt néhány évben bekövetkezett gyors növekedése miatt voltak szükségesek, mivel a digitálisan natív ügyfelek gyorsan elvárják a gyorsabb szállítás, a magasabb szolgáltatási szint és a világos kommunikáció előnyeit. Ez nagyobb nyomást gyakorol a márkákra, hogy ilyen szolgáltatásokat nyújtsanak, és a technológiák szélesebb körét vizsgálják meg, hogy segítsék őket ebben.

A globalizáció érése azt jelenti, hogy ez semmiképpen sem korlátozódik a hazai e-kereskedelemre. Az ügyfelek most a nemzetközi szállítást várják el szokásos lehetőségként a pénztárnál. Ha nemzetközi növekedésre törekvő vállalkozás vagy, a határokon átnyúló logisztika legújabb trendjeinek figyelemmel kísérése és elfogadása prioritás kell, hogy legyen.    

graphic image of trends

"Az új normálisban, ha az ellátási láncod megegyezik a koronavírus előttivel, akkor valószínűleg valamit rosszul csinálsz." - Richard Wilding - az ellátási lánc stratégia professzora, Cranfield School of Management1

Természetesen a világjárvány katalizátorként hatott az e-kereskedelem további növekedésére világszerte, tesztelte az ellátási láncokat, és kihívások és zavarok hullámvasútjára ültette a logisztikai ágazatot. A lezárás első napjaiban, amikor a pánikvásárlás, a leállított járatok és a fokozott vámkorlátozások akadályozták a határokon átnyúló kereskedelmet, a világjárvány gyorsan rávilágított az ellátási láncok gyengeségeire, ahol beruházásokra lenne szükség a műveletek jövőbeli javításához. Ahhoz, hogy lépést tartsanak, a nagy és kis e-kereskedelmi vállalkozásoknak alkalmazkodniuk kell és optimalizálniuk kell ellátási láncaikat, hogy ellenállóbbak legyenek.

De hogyan? Milyen technológiák és innovációk segítik a vállalkozásokat az ellátási lánc menedzsmentjének javításában? És milyen logisztikai trendekre kell felkészülni az egyes iparágakban?

DHL Logistics Trend Radar új kiadása egy interaktív diagram, amely lehetővé teszi, hogy feltárja az ellátási láncok és a logisztika jövőjét formáló 29 kulcsfontosságú társadalmi, üzleti és technológiai trendet és innovációt. Ezt egy exkluzív jelentés kíséri, amely részletesebben áttekint néhány trendet, hogy segítsen vállalkozásodnak felkészülni és boldogulni az "új normális" környezetben.  

Azonosítottuk és a legjelentősebbeket gyakorlati ismeretekbe desztilláltuk, amelyek alapján már ma cselekedhetsz, hogy segítsd vállalkozásod növekedését. Íme néhány dolog, amire figyelni kell. 

DHL delivery robots

A dolgok internete

Ez az internet kapcsolata a mindennapi tárgyakkal, lehetővé téve számukra az adatok küldését és fogadását. Megvan benne a lehetőség, hogy teljesen átalakítsa az életmódunkat – az okostelefonon keresztül bekapcsolt vízforralótól hazafelé; "intelligens" közlekedési lámpákra, amelyek segítenek a várostervezőknek az utak elrendezésének javításában.  

A logisztikai iparban a dolgok internete által lehetővé tett valós idejű kapcsolat növeli a műveletek láthatóságát, nyomon követhetőségét, megbízhatóságát és biztonságát. Mit jelent ez a vállalkozásod számára? Az összegyűjtött adatok segíthetnek az ügyfélszolgálat javításában, az alkalmazottak termelékenységének növelésében és az innovációból származó bevételek növelésében – sok-sok más dolog mellett.              

Big Data elemzés

Mennyire ismered valójában ügyfeleidet? A megcélzott ügyfelek vásárlási viselkedésének, szokásainak és motivációinak valódi ismerete kulcsfontosságú a szokások biztosításához, és ebből a célból az adatok felbecsülhetetlen értékű árucikk a vállalkozásod számára.  

Az intelligensebb elemzési innovációk bevezetésével vállalkozásod jobban megértheti ügyféladatait, így azonosíthatod a kiaknázatlan piacokat, miközben jobb terméket vagy szolgáltatást nyújthatsz meglévő ügyfeleidnek.

graphic of man assembling wood

Fenntarthatóság

A fenntarthatóság az elmúlt években forró témává vált, de az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentéséért való felelősség túlmutat a logisztikai iparágon. A fogyasztók is azt várják a vállalkozásoktól, hogy kivegyék a részüket – ha a környezetvédelmi kötelezettségvállalásokat nem teszi stratégiája központi elemévé, vállalkozásod hamarosan elavulttá válik.

Az e-kereskedelem folyamatos növekedésével a másodlagos csomagolás szigorúbb ellenőrzés alatt áll, különösen a termékek védelmére használt anyagok az ellátási láncon keresztül. E-kereskedelmi vállalkozásként környezetbarát csomagolási megoldásokat kell felfedezned . Számos csomagolási innováció jelenik meg a piacon, amelyek az újrahasznosíthatóságra, az újrafelhasználhatóságra, a komposztálhatóságra és a biológiai lebonthatóságra összpontosítanak, hogy zöldebb szolgáltatást nyújthassanak ügyfeleinek.

Személyre

Miután sikerült potenciális ügyfeleket vonzanod webhelyedre, hogyan alakíthatod át őket vásárlókká, és hogyan érheted el őket újra és újra? Az egyedi, személyre szabott élmények biztosítása lehet a válasz – és számos eszköz segíti vállalkozásodat a teljesítésben.

A jobb online platformok és a továbbfejlesztett mesterséges intelligencia segíthet vállalkozásodnak személyre szabott élményt nyújtani ügyfeleidnek az értékesítés helyén és az azt követő kommunikáció során. Ne feledd, hogy a nagyszerű ügyfélszolgálat lehet a különbség aközött, hogy az ügyfél a vállalkozásodat választja a versenytársakkal szemben!

Ahogy az e-kereskedelmi szektor telítettebbé és versenyképesebbé válik, azok a vállalkozások kerülnek ki győztesen, amelyek a leggyorsabban tudnak méretezni és alkalmazni a feltörekvő technológiákat. Tehát készülj fel! 

Tekintsd át a DHL Logistics Trend Radar  5. kiadását, hogy olyan innovációkat vezethess be saját ellátási láncodban, amelyek jövőbiztossá teszik vállalkozásodat az elkövetkező átalakító években.