#KisvállalatiTanácsadás

A növekedés akadályai és leküzdésük módja

Anna Thompson
Anna Thompson
Discover tartalomgyártó csapat
Olvasási idő: 7 perc
Megosztás
facebook sharing button
twitter sharing button
linkedin sharing button
Smart Share Buttons Icon Megosztás
Hole in a metal fence with blurred lights

Az induló vállalkozások még mindig akadályozzák a siker esélyeit azáltal, hogy figyelmen kívül hagyják az alapokat. Íme egy áttekintés azokról az akadályokról, amelyeket az e-kereskedelmi vállalkozásoknak le kell küzdeniük, és hogyan kerülheted el ugyanazokat a hibákat.

Csábító azt gondolni, hogy egy fantasztikus termék, vödörnyi önbizalom és hajnaltól alkonyatig tartó munka elegendő ahhoz, hogy felgyújtsa virtuális pénztárgépeid.

De meglepődnél, hogy hány vállalkozó küzd azért, hogy túljusson az indítási szakaszon. Íme a hat leggyakoribb akadály, amely gátolhatja a növekedést az e-kereskedelem világában.

1. Nem végzi el az alapokat

Nagyszerű termékkel álltál elő, amely milliók életét gazdagítja. Mielőtt futtatnád a millió-dolláros hirdetési kampányt, a legkevesebb, amit tehetsz, hogy megbizonyosodsz arról, hogy ötletedet nem évekkel ezelőtt találták-e ki 1.

Egyedi? Ez jó, de most mélyrehatóbb kutatást kell végezned a valószínű ügyfelekről 2: kik és hol vannak, mit lennének hajlandók fizetni a termékért, mit használnak helyette, hogyan fogják valószínűleg érzékelni a márkát és az üzenetet, hogyan fog megbirkózni a váratlanul magas kereslettel. 

Lehet, hogy van egy megérzésed, hogy a terméked jó. A partnered is így gondolja. De az érzés alapján történő ugrás a legnagyobb hiba, amelyet egy online vállalkozó elkövethet, és ez a fő oka annak, hogy az új vállalkozások akár 80% -  a kudarcot vall az első 18 hónapban 3.

2. Feltételezni, hogy az ügyfelek megrohamozzák az üzleted

Nem fogják. Létre kell hoznod a forgalmat, ami azt jelenti, hogy a SEO, PPC, e-mail, közösségi, vizuális hirdetések, retargeting, mobil, vásárlómotorok és egyebek egy részét vagy egészét használd.

Az is fontos, hogy az üzenet minden csatornánál megfelelő legyen. Ami jól működik az Instagramon, nem biztos, hogy rezonál a Twitter közönségével és kétségtelenül teljesen más megközelítésre lesz szükség az e-mail marketinghez .

Ezután fizető ügyfelekké szeretnéd konvertálni őket. Olvasd el cikkünket arról, hogy az emberek miért hagyják el bevásárlókosarukat és hogyan javíthatják ki azokat.  Végül ne feledd, hogy a legjobb ügyfelek általában a meglévő ügyfelek, ezért dolgozz ki egy marketing programot, amelynek célja az elégedett vásárlók ismételt szokásának biztosítása.

3. Nem a megfelelő emberek kiválasztása

Az e-kereskedelem nem különbözik semmilyen más törekvéstől, mivel az emberek, akiket a vállalatodba hozol, vagy összhangban lesznek azzal, amit csinálsz, és segítenek megvalósítani a céljaidat, vagy nem.

Összeállítottunk egy dedikált e-kereskedelmi felvételi útmutatót máshol ezen az oldalon. Ha érdekel, nézd meg itt.

Businesswoman looking at two other business women

4. A szavak helyes megértésének elmulasztása

E-kereskedelmi vállalkozás tulajdonosaként a kommunikáció minden tevékenységed középpontjában áll. Minden szónak, amely a webhelyén található, onnan származik vagy azzal kapcsolatos, működnie kell ahhoz, hogy segítse vállalkozásának sikerét.

Az e-maileknek meggyőzőnek, a közösségi tartalomnak vonzónak, a termékleírásoknak imponzánsnak kell lenniük. Ne hagyd figyelmen kívül az apró részleteket: a gomboktól, feliratoktól, linkektől és cselekvésre ösztönzésektől függ, hogy a böngészőkből vásárlók legyenek. Segít, ha arra gondolsz, hogy te hogyan hívod magad. Egy olyan név, mint justpizzas.com, most megfelelhet vállalkozásodnak, de felelősségnek bizonyul, ha a piac a tacos felé mozdul el.

Úgy gondolod, hogy éberségedet elhagyhatod a fórumokon és a közösségi médiában? Lehetetlen. Ezek a félreértések és a PR-katasztrófák melegházai, és sok márka humorra vagy aktualitásra irányuló kísérlete a közösségi médiában masszívan visszafelé sült el.

A vágy, hogy tüzeljen és felejtsen a Twitteren, szuper erős, de ellen kell állnia a teljes spontaneitásnak. Ehelyett vegyél néhány mély lélegzetet, miközben kétszer vagy akár háromszor is ellenőrzöd a tartalmat a közzététele vagy ütemezése előtt. És bár az idők, amelyekben élünk, lehetővé teszik az ötletes anyagokat, talán a legjobb, ha elkerüljük a politikát.

Page from a dictionary showing the definition of 'focus'

5. A mozgásban lévő emberek figyelmen kívül hagyása

Ahogyan a dolgok vannak: az emberek böngészhetnek okostelefonjukon és táblagépükön, de asztali számítógépen vásárolhatnak.

Ahogyan vannak a dolgok: az emberek böngésznek és vásárolnak bármit, ami kéznél van.

A legfrissebb adatok azt mutatják, hogy a kiskereskedelmi weboldalak mobileszközökön keresztüli látogatása először haladta meg az asztali forgalmat, az okostelefonok és táblagépek a konverziók több mint 26% - át teszik ki 4. Ez a szám csak egy irányba tart.

Ezért egyre fontosabbá válik, hogy online áruháza mobilra legyen optimalizálva. Ugyanez vonatkozik arra is, hogy kiváló mobilélményt teremts ügyfeleid számára – a mobilos vásárlók 46%-a elhagyja a weboldalt, ha az nem töltődik be 20 másodpercen belül, míg 16%- uk nem ad öt másodpercnél többet, mielőtt máshol keresgélne.

People queuing at a coffee and food counter

6. A társadalmi bizonyíték értékének fel nem ismerése

Két étterem van. Az egyik tele van, egy kis sor ember vár asztalra. Néhány személyzet kivételével a másik hely elhagyatott. Melyik étterem nagyobb valószínűséggel szolgálja a szokásaidat?

Ez a társadalmi bizonyíték ereje. Annak tudata, hogy mások megvásárolták és elégedettek a termékeivel, bizalmat ad az új ügyfeleknek, hogy maguk is kipróbálják. Ezt a bizonyítékot bárhol megtalálhatják - a webhelyén, harmadik fél véleményi platformjain, blogbejegyzésekben vagy a Twitteren 5 - a lényeg az, hogy ott legyen. Ha nem használod ki a társadalmi bizonyíték erejét, akkor valószínűleg elutasítod a fogyasztók 47% - át, akik ellenőrzik az értékeléseket, miközben a márka webhelyén vannak, mielőtt bármit is hozzáadnának a kosarukhoz.

Ez a cikk a társadalmi bizonyíték fontosságát, valamint az ügyfelek márkába vetett bizalmának erősítésének módjait tárgyalja.

Eddig megoldható. Mindezek a nagyrészt hazai nehézségek szerény erőfeszítéssel és/vagy befektetéssel leküzdhetők. De mi van akkor, ha globális ambícióid vannak? A határokon átnyúló e-kereskedelmet tervező kiskereskedőknek ijesztő akadályok egész sorával kell szembenézniük, amelyek könnyen megbotránkoztathatják az óvatlanokat vagy a felkészületleneket.

1. https://www.inc .com/john-boitnott/6-ways-to-help-your-product-stand-out-in-a-crowded-market.html

2. https://cmgpartners.com/blog/what-is-customer-analysis/

3. https://www.forbes .com/sites/forbesfinancecouncil/2018/10/25/what-percent-of-small-businesses-fail-and-how-can-you-avoid-being-one-of-them/#4ca1566b43b5

4. https://www2.deloitte .com/content/dam/Deloitte/se/Documents/consumer-business/uk-cb-consumer-review-edition-5130620.pdf

5. https://sproutsocial.com/insights/social-media-marketing-strategy/