#E-kereskedelmiTanácsadás

Exportálás Brazíliába: hogyan lehet maximalizálni minden értékesítési lehetőséget

Vivien Christel Vella
Vivien Christel Vella
Vivien nemzetközi marketing szakértő, aki tanácsot ad az ügyfeleknek az új piacok elérésének legjobb módjáról.
Olvasási idő: 8 perc
Megosztás
facebook sharing button
twitter sharing button
linkedin sharing button
Smart Share Buttons Icon Megosztás
man and woman looking at mobile phone screen

Hogyan exportálhat Brazíliába, egy több mint 200 millió lakosú országba, amely Dél-Amerika legnagyobb e-kereskedelmi piaca és legmagasabb GDP-je? 1 Ez az útmutató megadja a szükséges tanácsokat.

 Brazília Dél-Amerika erőmű gazdasága. Ez a Föld egyik legnépesebb országa (213 millió ember), amely egy nagy, virágzó e-kereskedelmi szektornak ad otthont. Az áruk Brazíliába történő behozatala jövedelmező lehetőségeket kínál az ország növekvő e-kereskedelmi szektora és nagy fogyasztói bázisa miatt.   Az e-kereskedelem növekedésének, a piaci trendeknek és a népszerű fizetési módoknak a megértése elengedhetetlen a piac sikeres kiaknázásához.  

Ezeknek az információknak a felhasználásával hatékonyan navigálhat az importálási folyamatban, és vállalkozását sikerre viheti Brazíliában. 

Dél-Amerika legnagyobb e-kereskedelmi piaca

graphic image of statistics

A teljes népesség 213 millió lakosa és 37 millió rendszeres e-kereskedelmi vásárlója teszi Brazíliát a régió – és a világ – egyik legnagyobb piacává. 2

graphic image of statistics

CAGR 2023-2027, így Brazília a világ egyik leggyorsabban növekvő e-kereskedelmi piaca . 3

graphic image of statistics

graphic image of delivery activities

És csak 28% -uk származik asztali számítógépről . Győződjön meg arról, hogy webhelye mobilra van optimalizálva . 4

Hogyan szeretnek a brazilok fizetni az árukért

A hitelkártya-használat növekszik, miközben a készpénz részesedése a tranzakciókból csaknem a felére csökkent az elmúlt öt évben. A digitális pénztárca használata néhány év alatt megduplázódott. 5

graphic image of statistics

Digitális pénztárcák Brazíliában

graphic of DHL logistics activities

A Boleto Bancário széles körben használt fizetési mód Brazíliában. Lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy fizetési utalványt generáljanak, és készpénzben fizessenek bankokban, postahivatalokban vagy online. A Boleto Bancário  fizetési lehetőségként való felajánlása segíthet szélesebb ügyfélkör elérésében.     

Az olyan digitális pénztárcák, mint a Mercado Pago, a PagSeguro és a PayPal népszerűek a brazil fogyasztók körében. Ezeknek a fizetési lehetőségeknek az e-kereskedelmi platformba történő integrálása növelheti az ügyfelek kényelmét és növelheti a konverziós arányokat.  

Brazília legnépszerűbb e-kereskedelmi webhelyei6

Mercado Livre 

    www.mercadolivre.com.br

Amazonas Brasil  

  www.amazon.com.br

OLX 

  www.olx.com.br

Luiza magazin

  www.magazineluiza.com.br

AliExpress 

  www.aliexpress.com

Amerikaiak 

  www.americanas.com.br

Shopee 

    www.shopee.com.br

Amazon 

  www.amazon.com

Nevezetes vásárlási események és ünnepek Brazíliában

graphic image of statistics

Brazíliában számos nagy vásárlási ünnep vonzza a fogyasztók figyelmét, és növeli az eladásokat. Az alábbiakban felsoroljuk Brazília legfontosabb vásárlási ünnepeit:

Black Friday

November negyedik péntekén kerül megrendezésre , és az ünnepi vásárlási szezon kezdetét jelzi. 

Cyber hétfő

A fekete pénteket követően a Cyber Monday közvetlenül az azt követő hétfőn kerül megrendezésre. Az online vásárlásra összpontosít, az e-kereskedelmi platformok exkluzív ajánlatokat és kedvezményeket kínálnak.  

Karácsony

Gyermeknap

Az október 12-én ünnepelt gyermeknap fontos vásárlási ünnep, amely a gyermekeknek szánt termékekre összpontosít. 

Valentin-nap

A Valentin-napot Brazíliában június 12-én ünneplik. 

Anyák napja és apák napja

Az anyák napját május második vasárnapján ünneplik, míg az apák napja augusztus második vasárnapjára esik. A kiskereskedők kedvezményeket és promóciókat kínálnak különféle ajándékozásra alkalmas termékekre, például ruházatra, kiegészítőkre, elektronikára és személyre szabott cikkekre. 

Behozatali szabályok Brazíliában 

Az elmúlt években Brazíliában nőtt a nemzetközi weboldalakon történő vásárlások száma. Ennek ellenére az adóteher nagyon magas - olyan magas, hogy elriaszthatja a potenciális vásárlókat. Önnek vagy ügyfelének azonban nem kell díjat fizetnie az 50 USD alatti tételekért.  

 • Vámkezelés:
graphic image of DHL courier handing man parcel

 • Brazíliában szigorú vámeljárások vannak, amelyek időigényesek és összetettek lehetnek. Előfordulhat, hogy a feladóknak részletes dokumentációt kell benyújtaniuk, és meg kell felelniük a speciális előírásoknak annak biztosítása érdekében, hogy szállítmányaik vámkezelése gyorsan és hatékonyan történjen. 
 • Importadók és vámok: Brazília számos termékre importadókat és vámokat vet ki, amelyek növelhetik a szállítási költségeket. A feladóknak figyelembe kell venniük ezeket a költségeket termékeik árazása és logisztikájának kezelése során. 
 • Közlekedési infrastruktúra:
graphic image of activities

 • Brazília nagy ország. A feladóknak kihívásokkal kell szembenézniük a szállítási költségek és a szállítási idők kezelése során, különösen a távoli területekre irányuló szállítmányok esetében. 
 • Személyes árukezelés (ügyfélbróker nélkül ): A vámkezeléshez személyi azonosítóra van szükség. 

 

Hogyan számítják ki a vámokat Brazíliában?

graphic image of taxes

Ki fizet adót? 

A vámok és adók megfizetése általában a címzett felelőssége. Ha nem ellenőrzik, ez meglepetés többletköltségeket fizethet ügyfeleinek csak azért, hogy megkapja termékeit.  A DHL általában vámokat és adókat fizet a hatóságoknak behozatalkor a címzett nevében, majd felszámítja a címzettnek. 

Ezenkívül, ha a feladó előre úgy dönt, hogy megfizeti az összes DHL díjat (és vámot és adót) a küldemény létrehozásakor (az ügyfelek / az áruk címzettjei nevében), akkor a DHL kiszámítja a vámokat és adókat, és visszaterheli azokat a feladónak (adott esetben az egyéb vámokkal kapcsolatos díjakkal együtt). Ez biztosítja, hogy az áruk átvevői ne számítsanak fel díjat. Lépjen kapcsolatba DHL Express képviselőjével a DHL számlázási szolgáltatásaival kapcsolatos további információkért.  

A DHL bennfentes tippjei a brazíliai értékesítéshez

graphic image of shopping activities

Termékadatok, specifikációk. Minél több információ van, annál nagyobb a brazil vevő bizalma, és a költséginformációk, mind a szállítás, mind az adók egyértelműsége, ha az adót nem számítják ki a pénztárnál, fontos, hogy a lehetséges adóterhekre  vonatkozó információk egyértelműek és láthatóak legyenek.

graphic image of statistics

Brazíliában jelenleg a legkelendőbb termékkategóriák a divat, a szépség és az elektronika.

 • Számos fizetési lehetőséget kínál: A hitelkártya a leggyakoribb fizetési mód Brazíliában. De más fizetési módok vagy még mindig népszerűek is, és nem mindenkinek van nemzetközi hitelkártyája. Tehát a helyi fizetési  lehetőségek felajánlása nagy plusz lehet.   
Product exchange and return policy 3d vector. Purchase refunding isometric illustration. Cashback and reward, bonus and gift giving. Commerce, marketing and business

 • Ingyenes visszaküldés felajánlása: A brazil fogyasztók ingyenes visszaküldést várnak el. Brazília fogyasztóvédelmi kódexe  előírja, hogy a kiskereskedőknek a szállítás után 7 nappal ingyenes visszaküldést kell kínálniuk .  
 • A határokon átnyúló e-kereskedelem egyre népszerűbb: a fogyasztók egyedi és kiváló minőségű termékeket keresnek a nemzetközi eladóktól. A nagy keresletű kulcsfontosságú termékkategóriák közé tartozik az elektronika, a divat, a kozmetikumok és a háztartási cikkek.  
 • Fenntarthatóság és etikus termékek:
graphic image of recycling activities

 • A brazil fogyasztók egyre inkább tudatában vannak a fenntarthatóságnak és az etikus gyakorlatoknak. A környezetbarát és társadalmilag felelős termékek kínálata versenyelőnyt biztosíthat márkájának a piacon.  

 

Most már megkezdheti a Brazíliába történő exportálást

Nyisson DHL Express üzleti számlát szakértői nemzetközi szállítási tanácsokért és versenyképes árakért.