#E-kereskedelmiTanácsadás

Export Hollandiába: Hogyan lehet belépni a holland piacra

Vivien Christel Vella
Vivien Christel Vella
Vivien nemzetközi marketing szakértő, aki tanácsot ad az ügyfeleknek az új piacok elérésének legjobb módjáról.
Olvasási idő: 8 perc
Megosztás
facebook sharing button
twitter sharing button
linkedin sharing button
Smart Share Buttons Icon Megosztás
woman looking at laptop screen

Hollandia bevétel alapján Európa hetedik legnagyobb e-kereskedelmi piaca, így nagy célpont a potenciális importőrök számára1. Ez egy magasan fejlett ország, jelentős vásárlóerővel, digitálisan érett népességgel és fejlett okostelefon-penetrációval. 

Az e-kereskedelemből származó bevételek növekednek, és a felhasználói penetráció (hányan  vásárolnak rendszeresen online) az európai átlag fölé kúszik . Az olyan exportőrök számára, mint te, Hollandia e-kereskedelmi piaca ígéretes célpont.   2          

*Ez kissé elmarad a 9,97%-os európai átlagtól, de ennek ellenére erős növekedés egy érett piacon. 3

 

*Ez jóval meghaladja a 69%-os európai átlagot. 4

*2022-től5

Mit vásárolnak a holland vásárlók online

 Az e-kereskedelem részesedése a hollandiai kiskereskedelmi kiadásokból 2022-ben és a 2027-es kiadási szándék, termékkategóriánként. 6

 • Kiskereskedelmi kiadások 2022-ben (sárga színnel jelölve). 
 • Kiskereskedelmi kiadási szándék 2027-ben (pirossal jelölve). 

A fogyasztói elektronika jelenleg a legnagyobb piac. 7

Korcsoportok széles köre vásárol online

Az online vásárlás minden korcsoportban elterjedt , a használat egyetlen csökkenése  a 75+ korcsoportban tapasztalható - ahol a használat 50% körül van. 8

E-kereskedelmi stratégia: Hogyan lehet sikeres Hollandiában

Hollandiába történő szállítás esetén néhány fő kihívást figyelembe kell venni:

 • Kizárólagos forgalmazó: A holland piac versenyképes és viszonylag kicsi. A helyi importőrök gyakran előnyben részesítik a kizárólagos forgalmazói megállapodásokat, ami azt jelenti, hogy ragaszkodhatnak ahhoz, hogy egy adott termék vagy márka kizárólagos forgalmazói legyenek Hollandiában. Ez korlátozhatja az amerikai exportőrök lehetőségeit, és szükségessé teheti a megfelelő helyi partner megtalálását vagy forgalmazási megállapodások tárgyalását.
 • A holland piachoz való alkalmazkodás: Előfordulhat, hogy az exportőröknek módosítaniuk kell termékeiket és dokumentációikat, hogy megfeleljenek a holland piac preferenciáinak és követelményeinek. Ez magában foglalhatja a termékek címkézésének és csomagolásának a holland előírásoknak megfelelő megfontolását, valamint a marketinganyagok és a termékinformációk kiigazítását, hogy azok rezonáljanak a holland fogyasztókkal.
 • Behozatali adó és illetékek: Az importadó, más néven vámok vagy tarifák, összetettek lehetnek Hollandiába történő szállításkor. Az Európai Unió (EU) tagjaként Hollandia az EU kereskedelempolitikáját követi, amely általában alacsony vámtarifákat vagy egyáltalán nem tartalmaz vámtarifákat a más uniós tagállamokból származó árukra. Az importadó azonban továbbra is vonatkozhat az EU-n kívülről importált árukra. A konkrét vámtételek és szabályozások az importált termék típusától függően változnak. Alapvető fontosságú a helyes tarifális besorolás meghatározása, valamint a holland vámhatóságokkal vagy vámügynökkel való konzultáció az importadó-követelményeknek való megfelelés biztosítása érdekében.

E kihívások ellenére Hollandia jól fejlett infrastruktúrával és hatékony vámeljárásokkal rendelkezik, ami néhány más országhoz képest egyszerűvé teszi az áruk behozatalát. Ezenkívül a holland lakosság általában nyitott a nemzetközi termékekre és kereskedelemre, ami vonzó piacot jelent az exportőrök számára.

Segítség kérése a holland kormánytól: Hivatalos kereskedelmi források

A holland nagykövetségi hálózat, a kormány és a Holland Vállalkozási Ügynökség segít megtalálni a szükséges információkat. Business.gov.nl a holland kormány hivatalos weboldala a hollandul nem beszélő vállalkozók számára, és kifejezetten arra tervezték, hogy segítsen Hollandiában üzleti tevékenységet folytatni és holland vállalatokkal dolgozni.  A weboldal gyakorlati információkat nyújt az adórendszerekről, a vállalkozás létrehozásáról, a támogatásokról és egyebekről.

Kik a legnagyobb exportőrök Hollandiába?

Megjegyzés: 2019-es adatok. A jelenlegi számok eltérhetnek.  9

Mit akarnak a fogyasztók?

A holland fogyasztók értékelik a kedvezményeket és az ingyenes ajándékokat, aktívan keresik a pénzmegtakarítás módjait. A laptopok és asztali számítógépek továbbra is előnyben részesített eszközeik az online vásárláshoz. A professzionális és megbízható megjelenésű e-kereskedelmi webhelyeket részesítik előnyben, és a holland ügyfelek értékelik a személyes kapcsolatot. Az ígéretek teljesítése döntő fontosságú, mivel őszinteség és gyors reagálás várható a megkeresésekre és panaszokra.

 A gyors és megbízható szállítás, a jó visszaküldési politika és a felhasználóbarát webhely-navigáció fontos tényezők a holland online vásárlók számára.

A holland fogyasztók körében egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a fenntarthatóságra. Hollandiában a vásárlók jelentős százaléka prioritásként kezeli a termékek fenntarthatóságát, különösen az élelmiszeriparban. A környezetbarát élelmiszerek, például a tojás és a hal erősen jelen vannak a piacon. Emellett jelentősen nőtt a kibocsátásmentes autók elfogadása, és 2020-ban az újonnan regisztrált személygépkocsik jelentős részét elektromos járművek tették ki.

Ünnepek és események, amelyekre figyelni kell

Sok országhoz hasonlóan Hollandiában is egyedülálló számú nemzeti ünnep és esemény van, amelyekre az e-kereskedelmi eladóknak figyelniük kell:

 • Újév napja: január 1.
 • Húsvéthétfő: április 10.
 • Király napja: április 27.
 • Áldozócsütörtök: május 18.
 • Pünkösdhétfő: május 29.
 • Karácsony napja: december 25.
 • Boxing Day: december 26.

 

Előnyben részesített online fizetési módok

Népszerű fizetési módok Hollandiában:10

 • iDEAL (digitális pénztárca szolgáltatás) 70%
 • Bankkártya 8%
 •  PayPal 4%
 • Bankkártya 4%
 • Banki átutalás 4%
 • AfterPay 2%
 • Klarna 2%
 • Banki engedélyezés 1%   

 

Szállítási preferenciák11

A hollandiai fogyasztók értékelik az ingyenes szállítást és az ingyenes visszaküldést, és inkább a gazdaságosságot részesítik előnyben az expressz szállítással szemben . A 2/3 napos kézbesítési idő Európa-szerte még mindig gyorsnak tekinthető a postai / postai kézbesítéshez  képest , amely általában sokkal tovább tart.

A DHL segíthet az indulásban

Akár kisvállalkozás, akár növekvő e-kereskedelmi kereskedő vagy, segíthetünk új piacok elérésében szerte a világon. DHL Express Global Trade Services eszközkészletünk megkönnyíti küldeményei vámkezelésen való átjutását. Számítsa ki a vámot, az adót és egyebeket, hogy előzetes szállítási költségeket kapjon, és megtalálja a legújabb import- és exportszabályozásokat.

Importvám kalkulátor és egyebek - DHL Express Global Trade Services

Szállítási szolgáltatások Hollandiába/Hollandiából

 • Válassza Express vagy Economy szolgáltatásainkat az Európa-szerte szükséges sebességű szállítási lehetőségekhez.

Rugalmas szállítási lehetőségek

 • Vegye kezébe ügyfelei irányítását a DHL On-Demand Delivery ingyenes szolgáltatásával, amely hat kézbesítési lehetőséget kínál a címzettnek.

Ingyenes frissítések és lépésről lépésre nyomon követés

 • A DHL-lel mindig teljes mértékben átláthatja küldeményét (küldeményeit), további költségek nélkül, az állapot- és kézbesítési frissítéseink révén.

Kiskereskedelmi csatorna átvételi és leadási pontokkal

 • A 900 DHL szervizpont Hollandiában maximális kényelmet biztosít ügyfelei számára. 

A megbízható logisztikai szolgáltató elengedhetetlen mind a feladó, mind a címzett tehermentesítéséhez. Például, ha a logisztikai szolgáltató segíteni tud vámügyekben, sok extra kezelést takarít meg. Ezenkívül egy megbízható logisztikai szolgáltató hozzájárul a feladó jobb márkaképéhez, és biztosítja az elégedett címzetteket, mind B2B, mind B2C kontextusban.

Kezdjen el szállítani Hollandiába még ma

Keresse meg az induláshoz szükséges tapasztalatokat és tanácsokat. Nyisson DHL
 Express üzleti számlát szakértői nemzetközi szállítási tanácsokért és versenyképes árakért.

1.     Statista, 2021

2. Statista, hozzáférés: 2023.     június

3. Statista, hozzáférés: 2023.     június

4. Statista, hozzáférés: 2023.     június

5.     Statisztika, 2022

6.     Statista, Július 2022

7.     Statista, Július 2022

8. Statista, 2021.     október

9. Statista, 2023.     február

10. Statista, 2022.   március

11. Statista, 2021.   november