#E-kereskedelmiTanácsadás

Hogyan kereskedhet kkv-ja az Egyesült Királysággal?

Olvasási idő: 10 perc
Megosztás
facebook sharing button
twitter sharing button
linkedin sharing button
Smart Share Buttons Icon Megosztás
Big Ben

Az Egyesült Királyság bizonyított kapu az USA-ba és jelentős nemzetközi kereskedelmi hatalom, amely régóta páratlan üzleti környezetet élvez. Tehát mi teszi az Egyesült Királyságot? És hol vannak a vállalkozók és a kereskedelem lehetőségei a világ ötödik legnagyobb gazdaságában?

2016-os 2,7 billió dolláros GDP-jével az Egyesült Királyság Németország után az Európai Unió második legnagyobb gazdasága. Ez egy jelentős nemzetközi kereskedelmi hatalom, magasan fejlett, kifinomult és diverzifikált piaccal. 2016-ban az Egyesült Királyság volt a világ tizedik legnagyobb áruexportőre és az ötödik legnagyobb áruimportőr. Ez egyben a világ egyik leginkább globalizált piaca.

Infographic detailing facts about UK's economy

Alkatrészek összessége – ne feledje, hogy négy ország van

Az Egyesült Királyság négy különálló entitásból áll: Angliából, Skóciából, Walesből és Észak-Írországból. Mindegyik büszke egyedülálló örökségére. Legyen óvatos, ha a brit üzleti partnereket "angolnak" nevezi, hacsak nem biztos abban, hogy azok. Ha így teszünk, azzal azt kockáztatjuk, hogy megsértünk.

Általános megközelítés

A specializáció helyett az általánosítás jellemzi a brit megközelítést. Kevesebb érdemet tulajdonítanak a tisztán technikai képességeknek, mint néhány más országban.

Old castle

Értekezleti etikett

Az ülések gyakran nem vezetnek eredményre, és a végső döntés az, hogy újabb ülést kell tartani. Valójában ahelyett, hogy a végső döntés helyének tekintenék, az üléseket gyakran a lehetséges megoldások megvitatásának fórumának tekintik. Gyakran látszólag értelmetlen kis beszélgetéssel kezdik. Ez jó módja annak, hogy harmonikusan indítsuk el az üzletet.

Közvetlennek lenni – legjobb, ha nem

A britek eleinte meglehetősen visszafogottnak, távolságtartónak és érzelemmentesnek tűnhetnek. Az udvarias kifejezéseket folyamatosan használják, hogy elkerüljék a másik fél megsértését. Közvetlen és nyersen nem ért egyet valakivel, rendkívül durva. A túl közvetlenséget túlságosan arrogánsnak és agresszívnek tartják, és megakadályozhatja a jó üzleti kapcsolat kialakulását. A diplomácia hangsúlyozása a kommunikáció közvetlenségével szemben kitérőnek tűnhet a britek számára. A valóságban a brit üzletemberek gyakran keresik a módját, hogy valami negatívat pozitívan mondjanak. E szabály alól kivételt képeznek az adatok, számok és jogi politika kezelése, amelyeket minimális kétértelműséggel tárgyalnak.

De hogyan értsem meg őket akkor?

A sikerhez olvasni is kell ennek a gyakran közvetett beszédmódnak a sorai között: például az "ez érdekes" gyakran kódolt módja annak, hogy valaki ne kapjon valami tetszést.

British Royal Guard in a march

Humorizálni vagy nem humorozni? Ez itt a kérdés

A humor szintén fontos eszköz, amelyet gyakran használnak a hangulat enyhítésére és a feszültség enyhítésére. A britek különösen szeretik a száraz, szellemes humort vagy a saját költségén tett megjegyzéseket. Fontosnak tartják, hogy képesek legyünk nevetni magunkon. Ne feledje, hogy a humor az üzleti életben nem jelenti azt, hogy a helyzetet nem veszik komolyan.

Minden fontos árnyalat

Jobb önbecsmérlőnek lenni, mint önreklámozónak: azokat az embereket, akik verbálisan pozitívak önmagukkal és képességeikkel kapcsolatban, valószínűleg nem fogják elhinni, és szinte biztosan nem fogják szeretni. Természetesen elfogadható, ha pozitívan viszonyulsz a cégedhez és a termékeidhez.

Csapatmunka

Cup of tea with a cake on a table

A britek szeretnek egy csapat tagjai lenni, és szeretik, ha a csapatnak barátságos légköre van. A csapatoktól elvárják, hogy holisztikus érdeklődést tanúsítsanak a projekt iránt, ahelyett, hogy csak a számukra kijelölt szerepre korlátozódnának.

A különleges kapcsolat

Az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság közötti befektetési kapcsolat a legnagyobb a világon, a közvetlen befektetések összesített kétoldalú részvényeinek értéke 2014-ben meghaladta az 1 billió dollárt. Az évek során több mint kétmillió munkahely jött létre, országonként körülbelül egymillió, hogy irányítsák és ösztönözzék ezt a beruházást. Az Egyesült Királyság piaca a legnagyobb Európában és az ötödik legnagyobb a világon az amerikai áruk exportja szempontjából. Ez történetesen a világ legnagyobb piaca az amerikai szolgáltatási export számára. Az Egyesült Államokba irányuló áruk és szolgáltatások együttes exportja 2016-ban becslések szerint mintegy 121 milliárd USD volt.

A tudás hatalom.

Ugyanolyan fontos, mint a másik ismerete, hogy megértse a mögöttük lévő számokat. Letölthető PDF-fájlunk mélyreható betekintést és elemzést tartalmaz, hogy segítsen a legtöbbet kihozni az Egyesült Királysággal folytatott határokon átnyúló kereskedelemből .

Országkalauz: Egyesült Királyság

Szeretné tudni, hogyan kell üzleti tevékenységet folytatni az Egyesült Királyságban? Olvassa el tájékoztatónkat most!

 Országkalauz: Egyesült Királyság
 Országkalauz: Egyesült Királyság