#LogisztikaiTanácsadás

E-kereskedőként lépéstartás a szállítási igényekkel

Olvasási idő: 4 perc
Megosztás
facebook sharing button
twitter sharing button
linkedin sharing button
Smart Share Buttons Icon Megosztás
Woman sitting trying on shoes with several pairs around her

Az internetes vásárlók megbízhatóságot és bőséges választékot akarnak, amikor megrendeléseiket kapják, mégis sok kis e-kereskedő küzd azzal, hogy gyors, megbízható és megfizethető szállítási lehetőségeket kínáljon.

Számos megbízható és olcsó lehetőséggel, mint például az aznapi kézbesítés és az ingyenes szállítás, a világ online kiskereskedelmi óriásai radikálisan megváltoztatták az ügyfelek elvárásait az e-kereskedelemmel kapcsolatban 1.

A vásárlók tudni akarják, hogy a megvásárolt termékek egy adott órában érkeznek meg a bejárati ajtójukhoz, hogy egész idő alatt figyelemmel kísérhessék, és ami a legfontosabb, szükség esetén problémamentesen visszaküldhessék. A Metapack által végzett kutatás szerint az ügyfelek 87% -kal nagyobb valószínűséggel térnek vissza egy vállalkozáshoz egy jó szállítási élmény után, mivel ez bizalmat épít a márka és a fogyasztó között. A jó kapcsolat kiépítése elengedhetetlen a megbízható és hűséges ügyfél létrehozásához. 

Az adatok azt mutatják, hogy azon túl, hogy az ügyfelek elégedettek maradnak a termékekkel és az árukkal, a vállalkozásoknak meg kell felelniük a növekvő fogyasztói igényeknek, csak azért, hogy megnyerjék őket. Az online vásárlók mintegy 61% -a választotta az egyik vállalkozást a másikkal szemben, egyszerűen a jobb szállítási lehetőségek miatt. A válaszadók közel fele (47%) az ingyenes kiszállítást tartja az első számú prioritásnak. Az expressz szállítási lehetőség egyszerű felajánlása az ügyfelek számára pozitív hatással van a vállalat üzleti tevékenységére.  A DHL közelmúltbeli jelentése a határokon átnyúló e-kereskedelemről azt jelzi, hogy az expressz szállítási lehetőségeket kínáló vállalatok 60% -kal gyorsabban növekednek, mint azok, akik csak normál szállítást kínálnak 2.

A vásárlók és az e-kereskedők egyaránt tudni akarják, hogy ütemezhetnek egy csomagot, hogy egy bizonyos időpontban, egy bizonyos napon, szinte bárhol a világon megérkezzenek 3. Az e-kereskedelmi cégeknek képesnek kell lenniük arra, hogy valós időben pontosan elmondják ügyfeleiknek, hol van a megrendelésük, és ha probléma merül fel, hol történt a rendszer meghibásodása.    

"Azáltal, hogy számos szállítási lehetőséget kínálunk, amelyek olyan problémákat kezelnek, mint a megrendelések láthatósága, a váratlan késések és az áruk érkezésének minősége, egyértelmű jelzést küld a potenciális ügyfeleknek, hogy legalább annyira törődik a logisztika megbízhatóságával , mint ők" –  mondja Andy Lim, értékesítésfejlesztésért és e-kereskedelemért felelős alelnök. DHL Express Ázsia és a csendes-óceáni térség.

A világ online kiskereskedelmi óriásai számára a modern ügyféligények kielégítésének képessége a szállítási infrastruktúra standard része. A világméretű kézbesítési hálózat kezelése azonban ijesztő és költséges ügy.  Hogyan kínálnak például a kisvállalkozások átfogó nemzetközi visszaküldési politikát? A megbízható globális csomagkövetés megbízható biztosítással párosulva drága garantálni. És amikor az ügyfeleknek problémáik vagy kérdéseik vannak, 24 órás támogatási hálózatot és teljes átláthatóságot várnak el 4.

Tehát mit tehetnek az e-kereskedők az egyenlő versenyfeltételek érdekében? A válasz: Hagyja, hogy a szállítási szakértők kezeljék a logisztikát. 

Döntő fontosságú, hogy a megalapozott kézbesítési szakértők már rendelkeznek azzal az infrastruktúrával és névfelismeréssel, amelyet sok online ügyfél keres megrendelése során. A DHL jelenleg évente mintegy 8 millió ügyfelet szolgál ki, világszerte több mint 120 000 célállomáson5.

Biztos lehetsz benne, hogy a szállítási szakértők élen járnak a szállítási innovációban . Az utolsó mérföldes szállítási lehetőségek változásai kulcsfontosságú területek, ahol az ügyfelek rugalmasságot keresnek. Ez azt jelenti, hogy az e-kereskedőknek olyan megoldásokhoz kell hozzáférniük, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy gyorsan módosítsák a megrendeléseket, az utolsó pillanatban teljesítsék azokat, és akár alternatívákat is kínáljanak, ha egy csomag már elhagyta a raktárat.

"Azok, akik magasabb szintű szolgáltatásokra szakosodtak, mint például a nemzetközi háztól-házig szállítás egy adott időpontig, képesek lesznek kielégíteni az igényesebb ügyfelek igényeit" - mondja Lim. "A DHL például számos kézbesítési lehetőséget lefed, beleértve a csomagautomatákat és a kiskereskedelmi partnerhálózatába történő kézbesítést."   

A globális logisztika egyik vezető nevével való együttműködés természetes lépés afelé, hogy bármely vállalkozást az e-kereskedelem következő szintjére emeljen. Az e-kereskedők építhetnek a már meglévő vásárlói bizalomra, és kínálhatják azokat a szállítási megoldásokat, amelyek szükségesek ahhoz, hogy versenyezzenek az online vásárlás világában.