#HírekÉsBetekintések

Hogyan alakította át a digitalizáció a DHL Express működését?

Olvasási idő: 3 perc
Megosztás
facebook sharing button
twitter sharing button
linkedin sharing button
Smart Share Buttons Icon Megosztás
graphic image of digital activities

A digitális átalakítási projektek megkezdése nagyobb hatékonyságot és termelékenységet eredményezett a DHL Express számára. Ken Lee vezérigazgató és Jimmy Yeoh, a DHL Express ázsiai-csendes-óceáni térségért felelős informatikai igazgatója többet oszt meg.

A piros figyelmeztető lámpák egyidejűleg jelennek meg a DHL Express műveleti központjaiban működő Advanced Quality Control Center (AQCC) rendszer műszerfalán a hálózaton, de a légkör minden létesítményben nyugodt marad.

A mesterséges intelligenciával működő AQCC rendszer adatelemzési képessége – amelyet a szállítmányok mozgásának valós idejű nyomon követésére és a problémák jelzésére terveztek – teljes mértékben ellenőrzés alatt áll.

A szállítás közben elakadt szállítmányok helyeit, más néven kivételeket, gyorsan azonosítják, és feltérképezik a tervezett útvonalakat. A csapat elemzői ezután leereszkednek, hogy korrekciós intézkedéseket hajtsanak végre annak biztosítása érdekében, hogy ezek a szállítmányok továbbra is időben megérkezzenek rendeltetési helyükre.

A látszólag könnyű feladat egykor fáradságos felelősség volt az olyan logisztikai szolgáltatók számára, mint a DHL Express, de a digitalizáció lassan megfordítja a dolgokat.

A logisztika már régóta ismert hagyományos iparágként, amely a kézi munkához és az ismétlődő feladatokhoz kapcsolódik. A logisztikai vállalatok, amelyeket gyakran visszatartanak az örökölt folyamatok és az elavult informatikai rendszerek, egyre inkább tudatában vannak annak, hogy ki kell használniuk a technológiát, hogy versenyképesek maradjanak egy gyorsan változó iparágban.

A Deutsche Post DHL Group (DPDHL Group) – összhangban a 2025-ös stratégia azon céljával, hogy kiválóságot biztosítson a digitális világban – 2021 és 2025 között több mint 2 milliárd eurót fektet be digitális átalakítási projektekbe, hogy javítsa az ügyfelek és az alkalmazottak tapasztalatait, miközben növeli a működési kiválóságot.

A DHL Express világszerte több mint 220 országban és területen található 3 200 létesítményében a kategóriájában legjobb technológiai megoldásokra támaszkodik, hogy évente közel 500 millió küldeményt szállítson ki (a 2020-as adatok szerint).

"Folyamatosan figyelve ügyfeleink igényeire, olyan technológiai innovációkat vezettünk be, amelyek relevánsak és ésszerűek ügyfeleink, alkalmazottaink és működésünk szempontjából" – mondta Ken Lee, a DHL Express ázsiai-csendes-óceáni vezérigazgatója.

"Olyan megoldásokat vezettünk be, amelyek egyszerűsítik a létfontosságú folyamatokat, automatizálják az időigényes, ismétlődő feladatokat, és segítettünk csapatainknak termelékenyebbé válni. Ezek közé tartoznak az autonóm irányított járművek a működésünk javítása érdekében, a chatbotok az ügyfélszolgálati műveletek kiegészítésére, valamint a nyomon követési képességekkel rendelkező szállítmányérzékelők" – osztotta meg.

A Covid19-világjárvány még inkább bebizonyította, hogy a vállalat digitális átalakulási erőfeszítései és beruházásai mennyire elengedhetetlenek a határokon átnyúló e-kereskedelem iránti kereslet megugrásának kezeléséhez, valamint a nagyobb hatékonyság és termelékenység előmozdításához.

"A világjárvány előtt tisztában voltunk azzal, hogy a digitális átalakulás elengedhetetlen ahhoz, hogy logisztikai szolgáltatóként fenntartsuk és emeljük szolgáltatási színvonalunkat. A világjárvány felgyorsította azon terveinket, hogy lehetővé tegyük munkatársaink számára, hogy bárhonnan együttműködjenek és virtuálisan dolgozzanak. Felgyorsítottuk az olyan technológiák bevezetését és bevezetését is, mint az élő csevegés és a digitális asszisztensek, amelyek döntő szerepet játszottak abban, hogy megbirkózzunk a világszerte példátlan keresletnövekedéssel" – magyarázta Jimmy Yeoh, a DHL Express ázsiai-csendes-óceáni térségért felelős informatikai igazgatója.

Annak érdekében, hogy jobban megértsük a digitalizáció hatását a DHL Express-re, íme egy közelebbi pillantás az elmúlt évek figyelemre méltó digitális átalakítási projektjeire: