#LogisztikaiTanácsadás

Szállítási biztosítás: gyors útmutató

Anna Thompson
Anna Thompson
Discover tartalomgyártó csapat
Olvasási idő: 3 perc
Megosztás
facebook sharing button
twitter sharing button
linkedin sharing button
Smart Share Buttons Icon Megosztás
pearls in a box

Mint minden e-kereskedelmi vállalkozás tudja, prioritás, hogy a termékek időben és tökéletes állapotban jussanak el az ügyfelekhez. De mi történik, ha valami rosszul megy? A szállítási biztosítás felbecsülhetetlen értékű lehet, ha a csomagok eltűnnek vagy kárt szenvednek. A szűk haszonkulccsal rendelkező kisvállalkozások számára a szállítási biztosítás különösen fontos befektetés. Olvasd el fő tippjeinket.

Mi az a szállítási biztosítás?

A szállítási biztosítás opcionális szolgáltatás , amelyet a vállalkozások megköthetnek, így pénzügyileg megtérítik őket, ha szállítmányaik elvesznek, ellopják vagy megsérülnek. A kisvállalkozások és különösen a nemzetközi szállítást végzők számára sok megnyugvást nyújthat. A küldemény értékének 100%-os fedezése azt jelenti, hogy az eladó magabiztosan adhat ki új csereküldeményt ügyfelének, többletköltség – vagy minimális – költség nélkül.

Mit fedez a szállítási biztosítás?

A szállítási biztosítás mindent fedezhet az e-kereskedelmi áruktól a fontos dokumentumokig, például a jogi igazolásokig. A különböző fuvarozók különböző biztosítási modelleket kínálnak, de általában kártérítést kínálnak az alábbi esetekben:

 •  Szállítási késedelmek
 • Elveszett vagy eltűnt áruk
 • Lopott áruk
 • A tranzitáruk károsodása

A biztosítás költsége általában az áruk értékéhez kapcsolódik.

Mit nem fedez a szállítási biztosítás?

A szállítási biztosítás általában nem terjed ki a következő eseményekre:

 • A csomag vagy annak tartalma által okozott károk, például a tartalom kiszivárgása
 • A szállítmány súly- vagy térfogatvesztesége, kopása és elhasználódása
 • A szállítmány nem megfelelő vagy nem megfelelő csomagolásából vagy előkészítéséből eredő veszteség, kár vagy költség
 • Az ügyfél vagy ügynökei szándékos kötelességszegésének tulajdonítható veszteség, kár vagy kiadás
pearl earrings in a box

Szükségem van szállítási biztosításra?

Az, hogy szükséged van-e szállítási biztosításra, rajtad múlik. Az áruid nagy értékűek? Ha egy szállítmány eltűnik, az pénzügyi fájdalmat okoz neked? Érdemes szem előtt tartani, hogy nagyon kevés szállítmány fog elveszni vagy megsérülni. De ha ez megtörténik, a szállítási biztosítás pénzügyi fedezetet és nyugalmat nyújt a vállalkozások tulajdonosai számára.

Megéri a szállítási biztosítás?

Ez a küldemény értékétől függ. Ha e-kereskedelmi vállalkozásod nagyobb cikkeket, például elektronikát vagy bútorokat szállít, a bevételkiesés jelentős lehet - ezért valószínűleg szállítási biztosítást kell kötnöd. Ügyelj arra, hogy figyelembe vedd a szállítási biztosítás költségeit a költségvetési lapon és a fedezeti előrejelzésekben. A szállítási biztosítás olcsó, mert az elvesztés, sérülés vagy lopás kockázata nagyon alacsony.

woman smiling

A szállítási biztosítás használatának három előnye

Ha árut szállítasz, okos ötlet megfontolni a szállítási biztosítás megvásárlását a tételek védelme érdekében. Íme három fő ok, amiért érdemes szállítási biztosítást kötni.

 1. Nincs bevételkiesés
  Az e-kereskedelmi vállalkozások számára, különösen azok számára, amelyek nagy értékű árukkal foglalkoznak, megnyugtató és jó üzlet az elveszett áruk értékének 100% -ának megszerzése. Ez azt jelenti, hogy magabiztosan és gyorsan újraküldheted az árut ügyfelednek elveszett vagy sérült tárgy esetén. Ez azt jelenti, hogy nem veszítesz pénzt vagy mindennél fontosabb, ügyfélbizalmat.

 2. Nyugalom

  Az online vásárlók elégedettségét nagymértékben befolyásolja a szállítási folyamat. A késések és károk okozta rossz kézbesítési tapasztalatok károsíthatják a hűséget és ronthatják az üzletismétlés esélyeit. A szállítási biztosítás igénybevétele védi mind az eredményed, mind a hírneved. 

 3. Problémamentes reklamációs folyamat
  Ha valami baj történik egy szállítmánnyal, a biztosítás megléte azt jelenti, hogy gyorsan és egyszerűen benyújthatod a visszatérítési igényt. Ha hatékony és megbízható reklamációs folyamattal rendelkező logisztikai partnert választasz, azonnal kicserélheted vagy visszatérítheted a megrendeléseket, zökkenőmentes élményt nyújtva ügyfeleidnek.

A biztosítás nélküli szállítás kockázatai

Minden logisztikai vállalat megpróbálja minimalizálni a kockázatokat és biztonságban tartani a szállítmány(oka)t, de néha balesetek történnek. Szállítási biztosítás nélkül a következő kockázatoknak van kitéve:

 • Küldeményed rossz helyre kerül vagy elveszett szállítás közben.
 • Küldeményed szállítás közben megsérül.
 • Küldeményed ellopták.

A kockázatok ismét alacsonyak. A DHL minden nap sikeresen kézbesít több ezer csomagot veszteség, sérülés vagy lopás nélkül. De mindig vannak peremesetek, mint minden nagy, összetett globális logisztikai műveletnél.

Használj megfelelő csomagolást

A megfelelő védőcsomagolás használatával biztosíthatod, hogy küldeményeid egy darabban jussanak el ügyfeleidhez. Ez az útmutató minden, amire szükséged van.

man wearing a headset

Hogyan lehet benyújtani a szállítási biztosítás iránti igényt

Elküldted a terméket, de a legrosszabb történt: elveszett a szállítás során, vagy sérülten szállították le. Első lépésként vedd fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal, akik vizsgálatot indítanak. Igényed a küldemény DHL általi átvételétől számított 30 napon belül kell benyújtanod. Figyelmeztetik a hálózatunkon belüli megfelelő Service Pointokat, hogy további információkat gyűjtsenek, beleértve az esettel kapcsolatos képeket és részleteket. Az eredmények frissítése körülbelül 3 nappal később várható.

A reklamációs folyamat részletes ismertetéséhez olvasd el ezt a hasznos útmutatót.

Szállítási biztosítás GYIK

Hogyan működik a szállítási biztosítás?

A szállítási biztosítás kulcsfontosságú azoknak a vállalkozásoknak, amelyek a szállításra támaszkodnak, hogy termékeiket eljuttassák az ügyfelekhez. További védelmi réteget biztosít a vállalkozások számára a szállítás során néha bekövetkező váratlan eseményekkel szemben.

Miért van szükségem szállítási biztosításra?

Biztosítás nélkül a vállalkozások olyan pénzügyi kockázatoknak vannak kitéve, amelyek költségesek lehetnek, és súlyos károkat okozhatnak hírnevükben. Például, ha egy vállalkozás biztosítás nélkül szállít egy nagy értékű terméket, és a szállítás során elveszik vagy megsérül, előfordulhat, hogy a vállalkozásnak viselnie kell a termék cseréjének vagy az ügyfélnek történő visszatérítésének költségeit. Ez jelentős pénzügyi veszteséget jelenthet, különösen a kisvállalkozások számára. A szállítási biztosítás biztonsági hálót biztosít a vállalkozások számára, amely biztosítja, hogy fedezzék ezeket a kockázatokat.

Mennyibe kerül a szállítási biztosítás?

A DHL Express szállítási biztosítása országonként változik, de általában a csomag értékének 3% -ánál kezdődik kimenő szállítás esetén, vagy 1% -ánál bejövő szállítás esetén. A pontos árak megismeréséhez vedd fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal.