Navigacija i sadržaj
Vi ste u  Srbija
ili Izaberite drugu zemlju

Fokus na održivosti

Dozvolite stručnjacima DHL Global Forwarding da objasne ključne koncepte i uslove održivosti


Ako se osećate preplavljeni svidm terminima i konceptima koji se odnose na prelazak na održivu špediciju, mi smo tu da vam pomognemo. Od naših belih knjiga do našeg pojmovnika o održivosti, analiziramo ključna razmatranja kada je u pitanju smanjenje uticaja vaše isporuke na životnu sredinu.

Bele knjige


Budite u toku sa najnovijim saznanjima o izveštavanju o emisiji štetnih gasova, pristupima smanjenju i trendovima smanjenja klimatskih promena. Prijavite se za DHL bilten o održivosti. 

Pojmovnik o održivosti


Emisija ugljenika

Emisije ugljen-dioksida (CO2e) su uobičajeni tip gasa koji se emituje sagorevanjem fosilnih goriva. Što je veći sadržaj ugljenika u fosilnom gorivu, ili što je proces sagorevanja neefikasniji, generalno se proizvodi veća količina CO2e.

 

CDP

CDP (ranije Carbon Disclosure Project) je međunarodna, neprofitna organizacija, koja kompanijama i gradovima pruža jedini globalni sistem za merenje, otkrivanje, upravljanje i deljenje vitalnih informacija o životnoj sredini. Ova onlajn platforma omogućava kompanijama da otkriju svoje informacije o emisiji ugljenika za javnu upotrebu, kao što su analitičari finansijskog tržišta.

 

EN 16258:2012

EN 16258:2012 je metodologija za izračunavanje i deklarisanje potrošnje energije. Standard računovodstva i izveštavanja o životnom ciklusu proizvoda Protokol GHG. To je globalno najprihvatljiviji standard.

 

Faktori emisije

Faktor emisije je broj koji nam omogućava da transportnu aktivnost pretvorimo u emisije. To je prosečna stopa emisije datog izvora. Evo faktora emisije izvora koje koristimo za

GLEC

Praćenje emisija GHG kompanije može biti izazovno jer postoji toliko mnogo metodologija i formata izveštavanja koje zahtevaju različiti klijenti, zemlje i programi. Da bi stvorio univerzalni način izračunavanja logističkih emisija, Smart Freight Center (SFC) je osnovao Globalni logistički savet za emisije ili GLEC. GLEC je grupa kompanija, industrijskih udruženja i programa uz podršku vodećih stručnjaka, vlada i drugih zainteresovanih strana kako bi vođenje računa o ugljeniku funkcionisalo za industriju i kako bi se kreirao usklađen pristup u svim postojećim metodologijama i standardima za izračunavanje ugljenika koji su trenutno na snazi.

Zlatni standard

Zlatni standard je program sertifikacije dizajniran da osigura da su krediti za ugljenik stvarni i proverljivi i da projekti daju merljiv doprinos održivom razvoju.

Saznajte više o zlatnom standardu 

VERs

Dobrovoljna smanjenja emisija ili verifikovana smanjenja emisija (VERs) su vrsta kompenzacije ugljenika koja se razmenjuje na dobrovoljnom ili vanberzanskom tržištu za kredite za ugljenik.

GoGreen rešenja i usluge


DHL Global Forwarding vam može pomoći da smanjite emisije i povećate efikasnost. Od izveštavanja do kompenzacija, istražite sva naša rešenja.