#E-kereskedelmiTanácsadás

Exportálás Indiába: hogyan lehet maximalizálni minden értékesítési lehetőséget

Vivien Christel Vella
Vivien Christel Vella
Vivien nemzetközi marketing szakértő, aki tanácsot ad az ügyfeleknek az új piacok elérésének legjobb módjáról.
Olvasási idő: 8 perc
Megosztás
facebook sharing button
twitter sharing button
linkedin sharing button
Smart Share Buttons Icon Megosztás
woman with child pointing upwards

Exkluzív tippek az indiai üzleti tevékenységhez – a vámszabályozásoktól a legújabb terméktrendekig és fogyasztói szokásokig.

Hogyan exportálhat Indiába

graphic image of statistics

India 1,4 milliárd embernek ad otthont. India a világ első vagy második legnépesebb országa, attól függően, hogy melyik népességi tanulmányt olvassa. 1,2 Gyorsan növekvő e-kereskedelmi ágazatával India intelligens lehetőség minden olyan vállalkozás számára, amely új piacokra kíván terjeszkedni.

Nemzetközi kereskedelmi szakértelmünk felhasználásával útmutatót készítettünk az indiai e-kereskedelmi piacra való betöréshez. Olvasson tovább exkluzív tippjeinkért az indiai üzleti tevékenységhez – a vámszabályozásoktól a legújabb terméktrendekig és fogyasztói szokásokig.

50%-os növekedés 2030-ig

India e-kereskedelmi piaca 2023 és 2030 között növekedni fog3

2027-re 73,7%-uk fogja használni az e-kereskedelmet

Az e-kereskedelmi felhasználók aránya 2023-ban 57,6% lesz, 2027-re pedig várhatóan eléri a 73,7%-ot. 4

graphic image of statistics

India rendelkezik a világ egyik leggyorsabban növekvő e-kereskedelmi ágazatával, 2023 és 2027 között 13,91% -os CAGR-rel. Várhatóan csak Brazília, Argentína és Törökország fog gyorsabban növekedni. A globális átlag 11, 34%. 5,6

Piaci áttekintés

graphic image of statistics

India lakosságának kevesebb mint fele rendelkezik internet-hozzáféréssel. A globális átlag 64,6%. Az e-kereskedelem penetrációja azonban 180-190 millió körül van, és gyorsan növekszik. 7

Export Indiába: piaci áttekintés

India minden szempontból növekszik. E-kereskedelmi penetrációja alacsony a többi hasonló helyzetben lévő nemzethez képest, de gyorsan bővül, így a világ egyik leggyorsabban növekvő piaca.

A megszólítható piac növekszik

Ennek részben a növekvő középosztály az oka; azok, akik eleget keresnek ahhoz, hogy kényelmesen megtehetőnek tekintsék őket, és megengedhessék maguknak a közös kiskereskedelmi árukat. Ez a középosztálybeli kategorizálás ellentmondásos (hogyan definiáljuk a "középosztályt"?) és nehéz mérni. Ennek ellenére egyes becslések szerint Indiában a középosztály kritériumainak megfelelők száma körülbelül 400 millió. Ez ugyanaz, mint Dél-Amerika teljes lakossága. Más szóval, bármilyen szempontból jelentős e-kereskedelmi közönség.

A DHL Trade Growth Atlas adatai szerint a Fülöp-szigetek és Vietnám mellett India 2026-ig a kereskedelem növekedésének egyik vezetője.

India rendelkezik a világ harmadik legnagyobb e-kereskedelmi piacával, körülbelül 210-230 millió online vásárlóval (2021-től ez a szám valószínűleg jelentősen nőtt azóta). De mit vásárolnak ezek a fogyasztók? És mely országokból? 8

India importja

Mely országokból vásárolnak leginkább az indiai e-kereskedelmi felhasználók?  9

A határokon átnyúló import e-kereskedelmi felhasználók által Indiában vásárolt áruk megoszlása 2021 januárjától, származási régiók szerint:

 

Export Indiába: A piac megértése

Ahhoz, hogy sikeresen eladjon egy új nemzetközi piacon, meg kell értenie a helyi vásárlók viselkedését és preferenciáit. Ezek a betekintések információkkal szolgálhatnak értékesítési és marketingstratégiáihoz.

Mit vásárolnak az online vásárlók Indiában a határokon átnyúló márkáktól?

graphic image of statistics

*10

Mobil kereskedelem

1 milliárd okostelefon-felhasználó 2026-ra11

graphic image of statistics

Indiának 2021-ben 1,2 milliárd mobil-előfizetője volt, ebből mintegy 750 millió okostelefon-felhasználó. 2026-ra Indiának várhatóan 1 milliárd okostelefon-felhasználója lesz. Ha India okostelefon-felhasználói egyedül egy ország lennének, akkor a harmadik legnagyobb lennének a világon. 11 A legfontosabb tanulság: győződjön meg arról, hogy online áruháza mobilbarát.

Online piacterek

Indiában havonta több százmillió ember használja az online piactereket.

India legnépszerűbb online piacterei közé tartozik az Amazon, a Flipkart, a Snapdeal, a Paytm Mall, a Myntra, az IndiaMart és az eBay. Az Amazon India legnagyobb online piactere, havonta több mint 295 millió látogatással. Az egyetlen hasonló méretű piac a Walmart tulajdonában lévő Flipkart, havi 167 millió látogatással. A Flipkart divatkereskedelemre specializálódott. 12

Vásárlási ünnepek

graphic image of people dancing around a fire

Digitális pénztárcák

India gyorsan hozzászokik az online fizetési rendszerekhez. A múltban az utánvét népszerű lehetőség volt, de az okostelefonok és a digitális pénztárcarendszerek gyorsan növekednek.

Előnyben részesített online fizetési módok13

 

Egyéb általánosan használt fizetési rendszerek Indiában:

1. Készpénzmentes
2. RazorPay
3. Paytm
4. PayPal
5. PayU
6. CCAvenue

Az Indiába történő export kihívásai

1. Vámkezelés

graphic image of DHL courier handing man parcel

Indiában szigorú vámeljárások vannak, amelyek időigényesek és összetettek lehetnek. A feladóknak részletes dokumentációt kell benyújtaniuk, például POA-t (meghatalmazást) és számlákat leírásokkal, értékkel és mennyiséggel.

Megoldás:
A feladóknak speciális előírásoknak kell megfelelniük annak biztosítása érdekében, hogy küldeményeik gyorsan és hatékonyan vámkezelhetők legyenek. Ezt úgy teheti meg, hogy kiválaszt egy kézbesítési szolgáltatót, amely végigvezeti Önt a folyamaton. A DHL kereskedelemautomatizálási szolgáltatása segíthet ebben. Regisztrálnia kell a Külkereskedelmi Főigazgatóságon is.

2. A behozatali előírásoknak való megfelelés

Indiának különleges szabályai vannak bizonyos termékek, köztük az élelmiszerek, az elektronika és az orvostechnikai eszközök behozatalára.

Megoldás:
A feladóknak gondoskodniuk kell arról, hogy termékeik megfeleljenek ezeknek az előírásoknak, hogy elkerüljék a késéseket, bírságokat vagy a szállítmány lefoglalását. További információért látogasson el az Export Promotion Councils weboldalára. Indiába exportáló személyként regisztrálnia kell az illetékes tanácsnál. A külföldi vállalatoknak létre kell hozniuk egy indiai entitást az áruk és szolgáltatások adójának (GST) regisztrációjával, vagy partnernek kell lenniük egy helyi indiai szervezettel. A Kereskedelmi és Ipari Minisztérium szabályozza az online értékesítést az indiai piacon. 

3. Behozatali adók és vámok

graphic image of taxes

 

India számos termékre behozatali adókat és vámokat vet ki, amelyek növelhetik a szállítás költségeit.

Megoldás:
További információt a Közvetett Adók és Vámok Központi Tanácsának honlapján talál, ahol hozzáférhet az Indiába történő árubehozatalhoz szükséges vám- és jövedéki nyomtatványokhoz. A DHL Trade Automation Service Tool (TAS) segít ezek gyors és hatékony kezelésében.

4. A feladóknak regisztrálniuk kell az Ismerd meg az ügyfeledet (KYC) oldalon

graphic image of man handing a parcel to a woman

Indiába exportáló személyként hozzáadja vagy frissíti KYC (Know Your Customer) adatait.

Megoldás:
Ezeket az adatokat gyorsan és egyszerűen frissítheti a DHL portálon keresztül.

Tippek az Indiába történő exportáláshoz

Ebben a részben a DHL indiai exporttal és szállítással foglalkozó szakértője a legjobb tippeket nyújtja Önnek, hogy felkészítse Önt az értékesítésre ezen a kulcsfontosságú piacon.

Piackutatás végzése

graphic image of statistics

 

India olyan ország, ahol különböző kultúrák és különböző hitű emberek élnek. Világos elképzeléssel kell rendelkeznie a célközönség demográfiai helyzetéről - beleértve az életkort, a költségvetést, mely online piacterekről vásárolnak a legtöbbet, mely közösségi média platformokkal lépnek kapcsolatba, előnyben részesített fizetési módjaikat.

Általánosságban elmondható, hogy az e-kereskedelem felhasználói változnak Indiában: a nők egyre gyakrabban vásárolnak online: 2021-ben az új online vásárlók 43%-a nő és 57%-a férfi volt, szemben a 2015-ös 32%-kal, illetve 68%-kal. A 45 éves és idősebb korosztály is növekszik. Jelenleg ez az online vásárlás legnagyobb kohorsza Indiában, amelyet szorosan követ a 25-34 éves csoport. 14

Mi a trend Indiában?

graphic image of swingfarm

1. A fenntarthatóság egyre fontosabb a fogyasztók számára

2. A helyi beszerzés és a termékek népszerűek

3. A fogyasztók wellness funkciókat keresnek a termékekben

4. A mobilon/okostelefonon történő vásárlás növekszik

5. A közösségi média egyre nagyobb befolyást gyakorol a vásárlási döntésekre

Találja meg a megfelelő marketingstratégiát

India legnépszerűbb közösségi e-kereskedelmi platformjai közé tartozik a Meesho (ruházat), a Flipkart tulajdonában lévő Shopsy (divat- és életmódtermékek) és a Shop101 (viszonteladói platform). Ezek a platformok lehetővé teszik az eladók és viszonteladók számára, hogy termékeket értékesítsenek azáltal, hogy megosztják azokat a közösségi oldalakon. Az influencer marketing szintén népszerű stratégia. Indiában számos influencer marketing platform létezik, amelyek segíthetnek összekapcsolni a vállalkozásokat az influencerekkel, mint például az Ainfluencer és a Confluencr.

Könnyű és kényelmes

Mint minden más e-kereskedelmi piacon, az intuitív online élményeket és az egyszerű fizetési lehetőségeket az indiai fogyasztók nagyra értékelik. A könnyű használat és a kényelem nagyon fontos tényezők az online vásárláshoz Indiában. Egy tanulmány megállapította, hogy a vásárlók 32% -a számára a könnyű használat és a kényelem a legfontosabb tényező az online vásárlás szempontjából. 15

graphic image of people and mobile phone screen

Alapvető fontosságú, hogy a határokon átnyúló vállalkozások olyan logisztikai szolgáltatóval működjenek együtt, amely tapasztalattal és szakértelemmel rendelkezik az összetett vámkezelési folyamatokban való navigálásban, hogy szállítmányaikat gyorsan és hatékonyan kezeljék.

Például a DHL DTP (Duty and Taxes Paid, néha Delivered Duty Paid vagy DDP) szolgáltatása egyszerű, problémamentes e-kereskedelmi kézbesítési élményt nyújt a fogyasztóknak. Az eladó fedezi a termék szállításával kapcsolatos összes behozatali vámot, adót és díjat, lehetővé téve az indiai fogyasztók számára, hogy további költségek nélkül kapják meg vásárlásaikat. A DHL DTP értékes eszköz, amely segít bővíteni jelenlétét az indiai piacon azáltal, hogy problémamentes vásárlási élményt nyújt, amely segíthet az ügyfélhűség kialakításában és a márka megerősítésében.

Inspirálva érzi magát, és készen áll arra, hogy Indiába értékesítsen? 

Első állomása a DHL Express üzleti számla megnyitása szakértői nemzetközi szállítási tanácsokért és versenyképes árakért.

1. ENSZ hírek, 2023 .       április

2. The Times of India, 2023.       április

3. Statista, hozzáférés: 2023.       június

4. Statista, hozzáférés: 2023.       június

5. Statista, hozzáférés: 2023.       június

6. Statista, 2023.       február

7. Business Today, 2022.       október

8. BCG, 2022.       július

9. Statista, 2023.       április

10. Statista, 2023.   február

11. 11.    The Economic Times, 2022. február

12. Similarweb, 2023.   május

13.   Statista, Január 2021

14. BCG, 2022.   július

15. ResearchGate, 2020.   május