#E-kereskedelmiTanácsadás

Hogyan lehet megragadni egy szeletet az amerikai importpiacból

Olvasási idő: 10 perc
Megosztás
facebook sharing button
twitter sharing button
linkedin sharing button
Smart Share Buttons Icon Megosztás
Statue of Abraham Lincoln

Az USA hatalmas. 50 állama közül néhány nagyobb népességnek és gazdaságnak ad otthont, mint sok európai ország. De hol találhatnak új üzleti lehetőségeket a kkv-k, és ki tudják-e használni azokat?

Annak ellenére, hogy Kína a sarkában van, az USA továbbra is a világ legnagyobb gazdasága - ezt a címet a 19. század vége óta birtokolja. A világ egyik legnagyobb, legnemzetközibb és legdiverzifikáltabb gazdaságaként az Egyesült Államok a globális gazdaság közel 25% -át teszi ki. Következetesen az első helyen áll a versenyképesség és az üzleti tevékenység egyszerűsége szempontjából. Történetesen ez a világ legnagyobb fogyasztói piaca is.

Infographic detailing facts about America's economy

Szuperméretű gazdaság

Annak ellenére, hogy más gazdasági szuperhatalmak, például Kína vagy India lakosságának körülbelül egyharmada van, az USA továbbra is a globális gazdaság hajtóereje. Ha Kalifornia egyedül lenne egy ország, akkor a világ hatodik legnagyobb gazdasága lenne.

Az északi, déli, keleti és nyugati partok között kulturális különbségeket is figyelembe kell venni. Hiba úgy gondolni az Egyesült Államokra, mint egy piacra. Az Amerikával folytatott kereskedelem során tanácsos régiónként felosztani a fókuszt.

Az importálás fontossága

Amerika 2016-ban 2,25 billió dollár értékű árut importált a világ minden tájáról, ami 40,6% -os növekedést jelent 2015-höz képest. Az amerikai import a 2015-ös teljes globális behozatal becsült 16,473 billió dollárjának 13,7% -át tette ki.

Szóval hogyan lehet bekapcsolódni az akcióba? A legnépszerűbb import az elektromos áruk és számítógépek, gépek és járművek. Az első három növekedési területért töltse le országkalauzunkat az USA-ba. 

Az USA top 10 importja

1. Elektromos gépek, berendezések: 336 milliárd USD (a teljes import 14,9% -a)

2. Gépek, beleértve a számítógépeket is: 315,4 milliárd USD (a teljes import 14% -a)

3. Járművek: 285 milliárd USD (a teljes import 12,7% -a)

4. Ásványi tüzelőanyagok, beleértve az olajat is: 163,4 milliárd USD (a teljes import 7,3% -a)

5. Gyógyszerek: 92,5 milliárd USD (a teljes import 4,1% -a)

6. Optikai, műszaki, orvosi készülékek: 80,8 milliárd USD (a teljes import 3,6%-a)

7. Drágakövek, nemesfémek: 67,3 milliárd USD (a teljes import 3% -a)

8. Bútorok, ágynemű, világítás, táblák, előregyártott épületek: 63,1 milliárd USD (a teljes import 2,8% -a)

9. Műanyagok, műanyag cikkek: 50,4 milliárd USD (a teljes import 2,2% -a)

10. Szerves vegyi anyagok: 49,8 milliárd USD (a teljes behozatal 2,2% -a)

US Mail boxes

Mi történik online?

Ahogy az várható volt, az USA ízletes ajánlat az e-kereskedelem számára. Az internet penetrációja meghaladja a 88% -ot -
közel 287 millió ember – így vonzó és jövedelmező online piac.

Az egy főre jutó GDP több mint 56 ezer dollárral növekszik, és az angol mint fő nyelv széles körű használata viszonylag könnyen hozzáférhetővé teszi ezt a multikulturális piacot. A kihívások puszta méretéből fakadnak (négy időzónát fed le), és a lakosság nagy része keleti vagy nyugati part.

Más online piacokkal összehasonlítva

Az Egyesült Államokat 2015-ben az e-kereskedelem első számú országaként rangsorolták, a fogyasztói kereslet vezérli, a teljes kiskereskedelmi érték 4,83 milliárd dollár, a webes értékesítés pedig 394 milliárd dollár volt 2016-ban, ami 15,1% -os növekedést jelent 2015-höz képest. 

Az online értékesítésre vonatkozó összetett éves növekedés (CAGR) várhatóan 7,4% körül lesz.  A fogyasztói elektronika, ruházat és testápolás azonban várhatóan felülmúlja ezt, egyenként körülbelül 10% -os CAGR-rel.

Boom idők

Az online értékesítés 2017-ben várhatóan meghaladja a 459 milliárd dollárt, ami 13% -kal magasabb 2016-hoz képest, és a teljes kiskereskedelmi forgalom várható 3,56 billió dolláros értékének 12,9% -át teszi ki.

2017 februárjában a weboldalakon keresztül történő kiskereskedelmi értékesítés 2016-ban 3,93 milliárd dollárt tett ki (15,1% -os növekedés 2015-höz képest), ami átlagosan a teljes kiskereskedelmi forgalom 8,1% -át tette ki az év során. Míg az internetes értékesítés 15,1% -kal nőtt 2015-höz képest, a teljes kiskereskedelem átlagosan 2,1% -kal nőtt az év során. 2022-re az online értékesítés várhatóan az összes amerikai kiskereskedelmi értékesítés 17% -át teszi ki.

Hol vásárolnak? 

Public Market Centre sign

Itt nincs meglepetés: Amazon. 2016-ban az online óriás az amerikai online kiskereskedelmi értékesítés 43% -át tette ki. Több mint 4 millió online vásárlás elemzése azt mutatta, hogy az Amazon egyedül az amerikai e-kereskedelmi értékesítés növekedésének 53% -át tette ki az évben. 

2016-os növekedését az elektronika, az otthoni és ruházati kategóriák értékesítése hajtotta. A Whole Foods 2017-es megvásárlásával, élelmiszerekkel bővítve fegyvertárát, az Amazon online dominanciája csak tovább fog növekedni.

Az amerikaiak szeretnek okostelefonjukról vásárolni

2017-ben az Egyesült Államokban a kiskereskedelmi mobil e-kereskedelmi értékesítés 156 milliárd dollárt tett ki. De mit is jelent ez valójában? 2017 harmadik negyedévében a mobil kiskereskedelmi értékesítés 23,16% -át tette ki a teljes kiskereskedelmi e-kereskedelmi értékesítés százalékában, így ez már nagy üzlet az amerikai vásárlók számára. És mivel a mobil e-kereskedelem előrejelzése szerint 2020-ra az Egyesült Államok összes e-kereskedelmi értékesítésének közel 50% -át teszi ki, gondoskodnia kell arról, hogy e-kereskedelmi platformja kiváló élményt nyújtson okostelefonokon és táblagépeken.

Az amerikaiak tengerentúli kiskereskedőktől vásárolnak?

Az Egyesült Államokban az összes online felhasználó 77% -a nyitott a nemzetközi vásárlás gondolatára, míg 42% -uk már megtette. A határokon átnyúló online fogyasztók elsősorban az Egyesült Királyságban (49%), Kínában (39%), Kanadában (34%), Hongkongban (20%) és Ausztráliában (18%) vásároltak vállalkozásokat.  

2018-ra várhatóan 41,8 millió amerikai fogyasztó vásárol majd határokon átnyúló termékeket, 80,2 milliárd dollár értékben. A választék, az ár és az egyediség a lista élén áll, mint a határokon átnyúló vásárlások okai.

Hogyan lehet kipróbálni a határokon átnyúló kereskedelmet?

Hollywood sign in the Hollywood hills

A nemzetközi értékesítési siker kulcsa az Egyesült Államokban a kiskereskedelmi ajánlat. Az ottani ügyfelek elvárják, hogy megismerjék az árat, amelyet a pénztárnál fizetnek, hogy versenyképes szállítási lehetőségek közül választhassanak (vagy jobbak, mint a hazai kiskereskedők), lokalizált fizetési lehetőségek (például az Egyesült Államokban kibocsátott hitelkártyák) és szolgáltatási szintek, amelyek kiemelik a vállalkozást. Amerika a szolgáltatásról szól, ezért ragyognia kell.

Valódi változást érhet el, ha a megfelelő információkkal van felfegyverkezve. Letölthető USA országkalauz PDF-ünk reflektorfénybe helyezi az Egyesült Államok importszektorának főbb növekedési ágazatait és értékesítési lehetőségeit. Alapvető tippek és értékes adatok, mindez egy helyen. Szerezze be a sajátját még ma. 

Országkalauz: USA

Szeretné tudni, hogyan kell üzleti tevékenységet folytatni az USA-ban? Olvassa el INGYENES tájékoztatónkat most!

Országkalauz: USA
Országkalauz: USA