#KisvállalatiTanácsadás

Hogyan állítsuk be a belföldi szállítást a kkv-k számára

Anna Thompson
Anna Thompson
Discover tartalomgyártó csapat
Olvasási idő: 4 perc
Megosztás
facebook sharing button
twitter sharing button
linkedin sharing button
Smart Share Buttons Icon Megosztás
DHL van on a road

Tehát vállalkozásod működik és működik. Gratulálok! De mielőtt elkezdenéd tervezni, hogyan növekedj nemzetközileg, finomhangolnod kell belföldi szállítási stratégiádat, hogy termékeid időben és minimális gonddal jussanak el ügyfeleidhez. Itt mindent figyelembe kell venni, tippekkel és bevált gyakorlatokat is.

Mi a belföldi szállítás?

A belföldi szállítás az áruk mozgását jelenti az ország határain belüli két pont között. Például egy londoni (Egyesült Királyság) székhelyű kiskereskedő, aki termékeket küld egy másik brit városban lévő ügyfélnek, belföldi szállítás. Gyakran a belföldi szolgáltatások rendkívül gyorsak.

Belföldi vagy nemzetközi szállítás

A nemzetközi szállítás az, amikor az árukat országok között és határokon keresztül szállítják. Érthető, hogy ez egy nagyobb és összetettebb művelet, mint a belföldi szállítás, a vám- és határrendészeti előírások miatt.

Mennyi ideig tart a belföldi szállítás?

Az időkeret számos tényezőtől függ, beleértve a fuvarozót és a kiválasztott szállítási lehetőséget. A legtöbb expressz fuvarozó alapfelszereltségként gyorsított, másnapi szállítást kínál a növekvő ügyféligények kielégítése érdekében.

A belföldi szállítás előnyei a vállalkozásod számára

A kisvállalkozások és az induló vállalkozások számára a belföldi szállítás a legjobb választás a kezdéshez. Kevesebb adminisztrációval kell foglalkozni, mint a nemzetközi szállításnál (pl. nincs vámdokumentum), így több idejük marad arra, hogy az új vállalkozás sok más igényére összpontosítsanak.

Ezenkívül a belföldi szállítás jobb minőségellenőrzést tesz lehetővé - a vállalkozások helyszíni ellenőrzéseket végezhetnek, amikor beszállítóik közelebb vannak, míg az esetleges problémák (például az ügyfél megrendelésének eltűnése) gyorsabban megoldhatók.

Talán a legfontosabb, hogy a belföldi szállítás általában gyors – és ha van valami, amit ügyfelei szeretnek, az a gyors szállítás.

Miután meghódítottad a belföldi szállítást, nemzetközi szinten is növelheted vállalkozásodat - a DHL globális logisztikai szakértőinek támogatásával.

A belföldi szállítási stratégia megtervezése

Függetlenül attól, hogy vállalkozásod csak most kezdte el értékesíteni termékeit, vagy gyorsan növekszik, a jól megtervezett szállítási stratégia kulcsfontosságú az ügyfelek elvárásainak kielégítéséhez és az üzleti idő megtakarításához. Íme néhány bevált gyakorlat a belföldi szállításhoz:

speeding lights

Gondolj a sebességre

Nem lesz meglepő, ha azt hallod, hogy az ügyfelek folyamatosan nagy hangsúlyt fektetnek a szállítás sebességére az online rendelés során. Ha ügyfeleinek expressz opciót kínál a fizetéskor, akkor biztosíthatja, hogy nagyszerű élményben legyen részük vállalkozásával kapcsolatban, és újra és újra visszatérjenek.

woman tapping on a keyboard on a parcel locker

Rugalmas szállítás biztosítása az ügyfeleknek

Néha az ügyfél tudja, hogy nem lesz otthon, hogy átvegye a küldeményt, ezért szeretné átirányítani a munkahelyére vagy egy csomagautomatába. Vagy inkább pénzt takarítanak meg a lassabb kézbesítés kiválasztásával. Röviden, minél nagyobb rugalmasságot tudsz kínálni ügyfeleidnek a pénztárnál, annál kevésbé valószínű, hogy frusztráltak lesznek, és teljesen elhagyják a vásárlást. Egy kiterjedt teljesítési hálózattal rendelkező logisztikai vezetővel – például a DHL Expresszel – való együttműködés segít megfelelni az elvárásoknak.

man in a DHL warehouse

Értékeld termékeidet – majd csomagolj ennek megfelelően

Mivel sok fuvarozó dimenzionális súlyonként számít fel szállítási díjat, nagyon fontos, hogy milyen csomagolást használsz termékeidhez. A termékeket megfelelő méretű dobozokba kell csomagolni, minimális felesleges hellyel. A címkézési folyamat automatizálására szolgáló szoftver integrálásával értékes időt takaríthatsz meg, és csökkentheted a hibák számát is.  

free shipping written on a box

Az ügyfelek díjterhelési módjának eldöntése

A fogyasztók 66% -a ingyenes szállítást vár minden online vásárláskor1. Ennek felajánlása nagy költségnek tűnhet vállalkozásod számára, de hatalmas ösztönzést jelent az ügyfelek számára, hogynálad vásároljanak - valójában az e-kereskedelmi vállalkozások 60% -a arról számol be, hogy az "ingyenes szállítás feltételek" a legsikeresebb marketing eszköz2.

Alternatív megoldásként átalánydíjas szállítási díjat vagy fuvarozó által kiszámított szállítási díjat is kínálhat. Ezek tűnhetnek a legolcsóbb lehetőségeknek vállalkozása számára, de nem akkor, ha az ügyfelek elhagyják kosarukat. A megfelelő árképzés próba-hiba folyamat lehet, amelyet akkor módosíthatsz, amikor többet megtudsz az értékesítésre gyakorolt hatásáról. Ne felejts el előre beszélni ügyfeleiddel a szállítási díjakról - senki sem szereti a csúnya meglepetéseket a pénztárnál.

man standing by yellow vans

Gondolkodj zölden

A DHL felmérése3 szerint az európai vásárlók 58%-a hajlandó hosszabb ideig várni a kiszállításra, ha ez azt jelenti, hogy fenntarthatóbb – még akkor is, ha aznapi vagy másnapi kiszállítás is elérhető. A DHL GoGreen Plus szolgáltatása nemrégiben indított el egy kezdeményezést, amely lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy fenntartható repülőgép-üzemanyag használatával csökkentsék a szállítmányaikhoz kapcsolódó szén-dioxid-kibocsátást. Növeld zöld hitelesítő adataidat, itt.

woman looking through window at yellow van

Teljes nyomon követést kínál

Az ügyfelek szeretik nyomon követni szállítmányaikat. A DHL segítségével teljes nyomon követést kínálhatsz nekik valós időben, SMS/e-mail értesítésekkel az állapotáról.

woman speaking on a mobile phone

Várható visszaküldések

Az e-kereskedelem sajnálatos oldala, hogy átlagosan az összes online megrendelés körülbelül 30% -át az ügyfelek küldik vissza4. Ezt a tényezőt be kell építened a költségvetésbe és ennek megfelelően engedményeket kell tenned. Előfordulhat, hogy a hatás minimalizálása érdekében díjat kell fizetned az ügyfeleknek a visszaküldésért. Az ügyfelek visszaküldéseinek kezelésére vonatkozó útmutatónk részletesebben végigvezet a folyamaton. Nem bújhatsz el a visszaküldések elől, ezért készülj fel és tegyél lépéseket a költségek csökkentése érdekében!

Belföldi szállítási díjak

A fuvarozók a csomag méretétől/súlyától, tartalmától és a kiválasztott szállítási sebességtől függően határozzák meg belföldi szállítási díjaikat. Van néhány ajánlott eljárás, amelyet követhet a költségek alacsonyan tartása érdekében. Mivel a fuvarozók általában attól függően számítanak fel díjat, hogy mennyi helyet foglal el a rakomány, kerülje a túlzott csomagolást. Sok fuvarozó különleges ajánlatokat kínál azoknak a B2C ügyfeleknek, akik rendszeresen szállítanak. Készülj fel a tárgyalásra!

A DHL belföldi szállítási szolgáltatásai

Hogyan segítheti tehát a DHL a vállalkozásodat?

A DHL Express teljes mértékben nyomon követhető másnapi kézbesítési szolgáltatást kínál a belföldi szállítmányokhoz.  MyDHL+ fiókkal a kis- és középvállalkozások és az e-kereskedelmi kereskedők egyszerűen hozhatnak létre küldeményeket és ütemezhetik a futárrendelést – egy és több küldemény esetén.   

Találd meg a vállalkozásod egyedi igényeinek – azaz a szállítási gyakoriságnak, a sebességnek és az átlagos mennyiségnek – leginkább megfelelő árakat, és profitálj a DHL által az ügyfelekkel világszerte kialakított márkabizalomból.

Bármit is értékesítesz, a DHL segítségével gyorsan, időben és teljes láthatósággal juttathatod el az ügyfelekhez. Igényelj DHL Express partnerkódot itt