#KisvállalatiTanácsadás

Mi az igény szerinti kézbesítés?

Anna Thompson
Anna Thompson
Discover tartalomgyártó csapat
Olvasási idő: 4 perc
Megosztás
facebook sharing button
twitter sharing button
linkedin sharing button
Smart Share Buttons Icon Megosztás
DHL delivery woman handing over a parcel to a man

Nem titok, hogy az online ügyfelek szeretik a gyors szállítást. Ugyanakkor a maximális kényelmet is keresik – pontosan kiválaszthatják  , hogy mikor és hová kérik a csomagot. Üdvözlünk az igény szerinti kézbesítés világában. Így növelheted eladásaidat ezzel az értékes szolgáltatással.

Mi az igény szerinti kézbesítés?

Az igény szerinti kézbesítés lehetővé teszi az e-kereskedelmi ügyfelek számára, hogy pontosan kiválasszák, mikor és hol kézbesítsék megrendelésüket. Szállítási preferenciáikat egyedi igényeiknek megfelelően állíthatják be. Például dönthetnek úgy, hogy a csomagjukat egy szomszédnál hagyják, ha tudják, hogy nem fognak jelen lenni.

Az igény szerinti kézbesítés egy teljesen rugalmas szolgáltatás, amely az ügyfelek kényelmét helyezi a középpontba. Olyan modern technológiák vezérlik, mint az automatizálás és az adatelemzés, ami azt jelenti, hogy fejlődhet, hogy lépést tartson a növekvő ügyféligényekkel. 

parcel locker

Hogyan néz ki az igény szerinti kézbesítés folyamata?

Általában az e-kereskedelmi ügyfél online rendel, és kiválasztja az összes szállítási preferenciáját. Ezt aztán a kiskereskedő futárpartnere veszi fel, hogy teljesítse.

Az ügyfél számos lehetőség közül választhat, beleértve a csomagautomatába, szomszédba vagy alternatív címre történő kézbesítést. Röviden, maximális rugalmasság és kényelem az ügyfél számára.

Az igény szerinti kézbesítés másik előnye, hogy az ügyfél valós időben értesítéseket kaphat szállítmányának állapotáról, így nyomon követheti, hol van.

sorry I missed you note

Az igény szerinti kézbesítés előnyei a vállalkozások számára

Versenyképes szolgáltatást hoz létre

A versenytársak mindig csak egy kattintásnyira vannak az ügyfelektől, de a szállítási ajánlat előnyt jelenthet. Valójában ötből három fogyasztó szívesebben vásárol olyan kiskereskedőktől, akik többféle szállítási lehetőséget kínálnak1. Gyorsaságot, kényelmet, rugalmasságot és átláthatóságot akarnak – mindezt lefedi az igény szerinti kézbesítés.  

Növeli az ügyfelek bizalmát

Az igény szerinti kézbesítéssel az ügyfelek push értesítéseket kaphatnak a futártól a szállítmányuk állapotáról. Ez az átláthatóság növeli a márkába vetett bizalmukat.

Csökkenti a sikertelen szállításokat

Tudtad, hogy a belföldi első szállítások 8% -a sikertelen?  2 Ez rendkívül költségessé válhat a kiskereskedők számára, akiknek ezután fizetniük kell az újraszállításért (nem is beszélve a tárolási költségekről). Az igény szerinti kézbesítéssel az ügyfelek dönthetnek úgy, hogy csomagjaikat a szomszédnál hagyják, vagy csomagautomatába kérik, ami segít csökkenteni a sikertelen kézbesítési arányt.

Továbbá, ha több árut szállít első próbálkozásra, csökkentheti az utolsó mérföldes logisztikával járó szén-dioxid-kibocsátást - ami nagyszerű hír a fenntarthatósági besorolása szempontjából!

Kihasználja az automatizálást

Az igény szerinti kézbesítés nagy része automatizált, ami rendkívül rugalmassá teszi. Például a DHL Express igény szerinti kézbesítés (ODD) szolgáltatása lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy küldeményeiket egy másik címre irányítsák át, mint amelyet eredetileg megjelöltek, amikor a kiskereskedő weboldalán fizetnek.  

Lehetővé teszi a közönség szélesebb körű elérését

A DHL Express igény szerinti kézbesítés szolgáltatása nemzetközi szállítmányokhoz érhető el. Ez azt jelenti, hogy a határokon átnyúló piacokra szállító kkv-k maximális rugalmasságot kínálhatnak ügyfeleiknek, ami viszont csökkenti a sikertelen kézbesítési arányt, pénzt és stresszt takarítva meg az üzletnek.

Jobb nyomon követést kínál 

Az igény szerinti kézbesítéssel a vállalkozások valós időben nyomon követhetik szállítmányaikat 24/7. Ez segít nekik megismerni a pontos kézbesítési időt, és tájékoztatni az ügyfelet, ha késik.  

man looking at computer screen

Adatelemzés

Az igény szerinti kézbesítés értékes fogyasztói adatokat gyűjt össze, amelyek segítségével a vállalkozások jobban megérthetik ügyfeleik viselkedését. Ezek a betekintések segítenek nekik előre jelezni a keresleti mintákat, és biztosítani a készletszintek és a teljesítési folyamatok előkészítését.  

Költségmegtakarítás

Mivel az igény szerinti kézbesítés nagy része automatizált – adatbetekintést használva a logisztika minden lépését optimalizálja –, a vállalkozások pénzt takarítanak meg. Például a keresleti hullámok előrejelzésével a készletszintek pontosabban kezelhetők, ami alacsonyabb raktári tárolási költségeket eredményez.

Az igény szerinti kézbesítés előnyei az ügyfelek számára

Kényelem, kényelem, kényelem

Az e-kereskedelmi ügyfelek nem mindig lehetnek otthon, hogy megkapják szállításaikat, és az igény szerinti kézbesítéssel nem kell. Ők irányítják, hogy hol és mikor érkeznek meg a megrendeléseik, ami stresszmentes, zökkenőmentes élményt jelent számukra. 

Teljes nyomon követés

Az ügyfelek szeretik nyomon követni szállításaikat - ez nyugalmat ad nekik, és növeli az érkezés izgalmát. Az igény szerinti kézbesítéssel állapotértesítéseket kaphatnak attól a pillanattól kezdve, hogy szállítmányuk elhagyja a raktárt – beleértve a kézbesítés becsült idejét, sőt még a frissítéseket is, ha a sofőr késik.

Könnyen kezelhető

A mobilalkalmazás-technológia integrálásával az igény szerinti kézbesítés ügyfeleid valós időben, egyetlen gombnyomással kezelhetik és nyomon követhetik szállítmányaikat – ennél egyszerűbb nem is lehetne!

DHL delivery woman handing over a parcel to a man

Hogyan segíthet a DHL?

A DHL segítségével teljes szállítási rugalmasságot és kényelmet kínálhatsz ügyfeleidnek. Expressz szolgáltatásai mellett a következő igény szerinti kézbesítési szolgáltatásokkal is rendelkezik:

  1. DHL Express Service Point: ügyfele a fogadó országban található bármely DHL Express Service Pointon átveheti csomagját (csomagjait).
  2. Aláírási engedély: az áru az ügyfél aláírása nélkül szállítható.
  3. Új szállítási dátum ütemezése: az ügyfél az eredetitől számított hét napon belül módosíthatja a szállítási dátumot és időt.
  4. Hagyja a csomagot egy szomszédnál: ügyfele kijelölhet egy megbízható szomszédot, aki megkapja a kézbesítést abban az esetben, ha nincs otthon.
  5. Kézbesítés másik címre: ügyfeled később kérheti a szállítási cím módosítását.
  6. 30 napos szabadságtartás: a nyaraláson lévő ügyfelek kérhetik a futárt, hogy tartsa vissza a kézbesítést 30 napig, és új dátumot és időpontot kérhetnek.

Bármelyik lehetőséget is választja az ügyfél, e-mailben vagy szöveges üzenetben értesítést kap a szállítmány állapotáról. Mindez a legjobb élményt jelenti vállalkozásoddal kapcsolatban – döntő fontosságú, ha azt szeretnéd, hogy visszatérjenek.   

Készen állsz arra, hogy integráld az igény szerinti kézbesítést vállalkozásodba? Igényelj DHL Express partnerkódot itt.