#LogisztikaiTanácsadás

4 módszer az utolsó mérföldes szállítás javítására

Russell Simmons
Russell Simmons
Discover tartalomgyártó csapat
Olvasási idő: 5 perc
Megosztás
facebook sharing button
twitter sharing button
linkedin sharing button
Smart Share Buttons Icon Megosztás
two men in a warehouse

A logisztikai szolgáltatók és a kézbesítő cégek évente 25 milliárd csomagot1 szállítanak világszerte. Mindez óramű pontossággal működik a légi, szárazföldi és tengeri közlekedés gondosan összehangolt hálózatán.  De a legnehezebb rész - és a legfontosabb rész a hozzád hasonló vállalkozások számára - az "utolsó mérföld".

Itt elmagyarázzuk, miért olyan nagy kihívást jelent az utolsó mérföld, milyen döntéseket hozhatsz az utolsó mérföldes szállítás javítása érdekében, és hogyan néz ki a jövő a logisztikai folyamat e létfontosságú utolsó szakaszában.

Mi az utolsó mérföldes szállítás?

Az utolsó mérföldes kézbesítés, amelyet néha "utolsó mérföldnek" is neveznek, az áruk szállítása a közlekedési csomópontból a végső rendeltetési helyükre - általában az ügyfél otthoni címére.

De miért jelent  olyan nagy kihívást az utolsó mérföld ? A vasúti, tengeri, közúti és légi közlekedés összetett hálózatai évente több milliárd csomagot érintenek szerte a világon. Ezek ellenőrzött és erősen összehangolt hálózatok, amelyek dedikált útvonalakat és speciális járműveket használnak nagy távolságokon. Az út döntő utolsó szakasza azonban – a helyi központtól vagy elosztóközponttól az ügyfél otthonáig vagy irodájáig vezető utolsó mérföld – közel sem rendelkezik ugyanolyan szintű irányítással, konzisztenciával és méretezéssel.

A helyi kisteherautó vezetőknek kiszámíthatatlan forgalommal, útlezárásokkal, útvonaltervezési kihívásokkal, időjárási viszonyokkal és számos más, nehezen tervezhető akadállyal kell megküzdeniük.

A kézbesítő cég szempontjából ez a logisztikai ciklus legkevésbé hatékony része: a furgonsofőröknek sok rövid megállót kell megtenniük, gyakran egyszerre csak egy csomagot kézbesítve (szemben az egyetlen repülőgép által szállított több ezer tétellel). És a legtöbb e-kereskedelmi szállítás esetében ezt meg kell tenniük, miközben az egyetlen ügyféllel szemben álló emberként kell működniük a teljes ellátási láncban.

woman typing on a laptop in a warehouse

Az utolsó kilométeres szállítás kihívásai

  • Az e-kereskedelem tovább növekszik, ami azt jelenti, hogy több csomagot kell kézbesíteni
  • A kézbesítő alkalmazottak hiánya
  • Természetesen nem hatékony: forgalom, mechanikai hiba és egyszerre csak egy kézbesítés
  • Az ügyfelek most másnapi, aznapi vagy akár 1 vagy 2 órás szállítást várnak

Részben ez az oka annak, hogy az utolsó mérföldes szállítás a szállítás teljes költségének 41% -át teszi ki 2. E kihívások ellenére még a legkisebb kiskereskedőknek is versenyezniük kell a globális szolgáltatók által támasztott magas színvonallal, akik normává tették a másnapi  és az aznapi kézbesítést. 

Tehát hogyan juthatok előre az utolsó mérföldes szállításban?  
Vannak választási lehetőségeid. Választhatsz olyan kézbesítő céget, amely olyan szolgáltatásokat kínál, amelyek alacsonyan tartják a költségeket, miközben ügyfeleinek a kívánt és elvárt zökkenőmentes szolgáltatást nyújtják.

Hogyan javítható az utolsó kilométeres szállítás

Íme négy tényező, amelyet figyelembe kell venned:

1.  Használd ki a lokalizált tárolás és a sötét üzletek előnyeit

Számos vállalkozás stratégiailag elosztja készleteit a kis regionális raktárak között, a népszerű és szezonális termékekre összpontosítva, hogy csökkentse a végső szállítás távolságát. Roy Hughes, a DHL Express Network Operations Europe alelnöke szerint számos "energiaváros", például New York és Peking "elősegíti és ösztönzi ezt a lokalizációs trendet".

Lehet, hogy a kkv-k nem rendelkeznek saját raktáraikhoz szükséges erőforrásokkal, de egyes logisztikai cégek hozzáférést biztosítanak a fel nem használt átmeneti tároláshoz. Ez lehetővé teszi az e-kereskedelmi márkák számára, hogy készletet tároljanak, és aznapi szállítást kínáljanak a helyi ügyfeleknek.

woman placing parcel in parcel locker

2.  Használj alkalmi erőforrásokat a gyorsabb teljesítés érdekében

A lokalizáció viszont növelte az árufuvarozási szolgáltatások iránti keresletet, az árukat a megrendelés napján szállítják a fogyasztókhoz. Itt jön be a képbe a "közösségi kiszervezésű szállítás". A taxi- és ételleadáson túl a crowdsourcing helyi, előre képzett sofőrökkel dolgozik, akik dönthetnek úgy, hogy felveszik a függőben lévő szállítmányt, és leadják az ügyfélnek.

Ez egy nagyszerű megoldás az ősrégi kapacitásproblémára: ha túl sok csomagod van és nincs elég furgonod és sofőröd, mit teszel?

Gyűjtsd össze, amik megfelelnek az ügyfélnek: a csomagautomaták emelkedése

Az egyéb igény szerinti lehetőségek közé tartoznak a Service Pointok és a Lockerek, amelyek képesek fogadni a szállítást az ügyfél nevében, és a városi lokalizáció felé haladnak. A DHL Packstation, amelyet még 2001-ben indítottak el, automatizált egész napos standok hálózatát kínálja csak Németországban több mint 3.500 helyszínen.

finger pointing at map

3.  Mesterséges intelligencia és analitika használata a jobb útvonalak és a zöldebb szállítások érdekében

A crowdsourcing megoldás még mindig nem ideális drágább, terjedelmesebb csomagok szállításához, amikor valószínűleg egy megalapozottabb szállítót szeretnél igénybe venni. Az ilyen szállításoknak azonban megvannak a maguk problémái, mivel a teherautóknak megfelelő kirakodási helyet kell találniuk, vagy kisebb belvárosi utakon kell navigálniuk. Mivel az útvonalon kívüli mérföldek a járművezető teljes futásteljesítményének 3-10% -át teszik ki , a nem hatékony útvonaltervezés rejtett költségeket adhat az amúgy is drága szolgáltatásokhoz. 3

A válasz a jobb útvonaltervezés

Egyes források szerint a futárok és a futár útvonaltervező munkatársai napi 3-44 órát tölthetnek az útvonaluk manuális megtervezésével.

Mivel ezek az új technológiák továbbra is egyre nagyobb szerepet játszanak az utolsó mérföld javításában, Mei Yee Pang, Asia Pacific DHL Customer Solutions and Innovation felelős vezetője megismételte, hogy most létfontosságú, hogy "adatközpontú megközelítést alkalmazzunk az ügyfelek kiszolgálásában".

Nincs hely az emberek számára?

Az elosztóközpontokban a mesterséges intelligencia és a robotika összefog, hogy automatizálja az ismétlődő feladatokat, de ez azt jelenti, hogy az emberekre már nincs szükség? Tim Tetzlaff, a DHL Supply Chain Global Head of Accelerated Digitalization: "Minél több robotot tudunk használni ismétlődő vagy távoli feladatok elvégzésére rendkívül kiszámítható, strukturált környezetben, annál inkább felszabadítjuk alkalmazottainkat, hogy kihasználhassák egyedi emberi képességeiket." A mesterséges intelligencia és a robotok egy másik eszköz, amely segít az embereknek – nem pedig helyettesíti az embereket.

Talán a legfontosabb, hogy az útvonal-optimalizálási AI akár 25% -kal is csökkentheti az utolsó mérföldes közúti flotta szén-dioxid-kibocsátását. A Descartes szoftvercég útvonal-optimalizáló eszközeiről kimutatták, hogy több mint 552 000 tonnával csökkentik a CO2-kibocsátást és 5–25%-kal csökkentik az üzemanyag-felhasználást5. Ez hatalmas hatás, mindezt egyszerűen a legjobb útvonal megtalálásával érjük el. 

drone delivering parcel

Szállítsd áruidat drónnal vagy robottal

Az alternatív szállítási lehetőségek száma növekszik. A nagy forgalmú nyilvános helyeken, például szupermarketekben és városközpontokban található intelligens kézbesítő szekrények használata évente 25% -kal növekszik .

Egyes vállalatok még a drónokon és botokon keresztül történő szállítást is vizsgálják. Míg a drónokat már használják nagy értékű cikkek, például gyógyszerek és vér szállítására, a technológiai fejlődés kiszélesítette potenciális szerepüket a szállítási logisztikában. Ez segíthet enyhíteni az ellátási láncra nehezedő nyomást, amelyet a megnövekedett e-kereskedelmi megrendelések, a növekvő városi forgalmi torlódások és a teherautó sofőrök növekvő hiánya okoz.

A drónok szállítanak

A DHL sikeresen lefuttatta a Parcelcopter három hónapos tesztjét a németországi Reit im Winkl közösségben. A teszt során a felhasználóknak csak be kell helyezniük csomagjukat a "Skyport" -ba (a drón bázisállomásába) a repülési folyamat elindításához. Gyorsnak és egyszerűnek bizonyul, lehetővé téve a könnyű szállítást a rosszul fejlett infrastruktúrával rendelkező vagy természetes akadályok, például víz és hegyek által elzárt területekre.

Nem ez az egyetlen fejlett tesztrepülés: a bolgár induló Dronamics létrehozott egy merevszárnyú teherszállító drónt, amely akár 350 kg (772 font) hasznos terhet is képes szállítani ugyanazon a napon, akár 1,553 mérföld (2,500 km) távolságot is lefedve. A vállalat megkapta az EU engedélyét a járatok engedélyezésére, beleértve a látótávolságon túli (BVLOS) műveleteket is, éppen időben a tervezett kereskedelmi tevékenységeihez. A dél-afrikai start-up Cloudline nemrégiben engedélyt kapott a kenyai kormánytól, hogy autonóm léghajóival teszteket végezzen, megkönnyítve a legfeljebb 100 kg (220 font) súlyú hasznos terhek szén-dioxid-mentes szállítását távoli területekre.

Az Egyesült Államokban a drónos kézbesítési szolgáltató, a Zipline 2022-ben kis légi fuvarozóként szövetségi tanúsítványt kapott, lehetővé téve e-kereskedelmi és gyógyszerszállítási szolgáltatásainak bővítését.

Ne feledd, hogy a kézbesítő robot ...

Ezzel szemben a földi telepítésű autonóm járművek (alapvetően kerekes kis robotok) biztonságos mobil kézbesítő csomagautomataként működhetnek, követve egy meghatározott szállítási útvonalat az ajtóhoz. Az ügyfelek értesítést kapnak, amikor megérkezik, majd kivehetik tárgyukat a robot csomagtartójából.

Az ilyen utolsó mérföldes innovációkat követően a McKinsey6 egy olyan világot jósol, "ahol az autonóm járművek szállítják a csomagok 80% -át". Ezt támasztják alá azok a kutatások is, amelyek azt sugallják, hogy az új technológia fogyasztói elterjedésével kapcsolatos iparági szkepticizmustól távol 60% támogatja vagy közömbös a drónos kézbesítés iránt.

Az árprobléma

Bár ezeknek az új megoldásoknak kezdetben borsos ára lehet, a fogyasztók 48%-a7 többet fog fizetni a másnapi kiszállításért, és a fogyasztók 23%-a hajlandó jelentős díjat fizetni az aznapi kézbesítésért, ami a fiatalabb fogyasztók körében 30%-ra emelkedik.

Ahogy ez a fiatalabb demográfiai csoport válik a domináns fogyasztói kiadási csoporttá, a mindössze 12 órás csomag késedelme fontos megkülönböztető tényezővé válhat a telített piacokon - és ezt el kell kerülnöd. 

A vállalkozásoknak fokozatos kiigazításokat kell végrehajtaniuk, amikor jobban ki akarják elégíteni ezeket a magasabb elvárásokat, egyensúlyba hozva a költségeket a minőségi megfontolásokkal a jövőre nézve.

Az utolsó kilométeres szállítások jövője

Míg az általános elmozdulás a lokalizált, digitalizált teljesítés felé halad az utolsó mérföld javítása érdekében, ez az iparág folyamatosan fejlődik és halad előre.

Amikor előrejelzésre kérték, Lee Spratt, a DHL E-commerce Americas vezérigazgatója hangsúlyozta annak fontosságát, hogy "agilisabban alkalmazkodjunk a piaci trendekhez, fenntartsuk a nyitottságot a tanulás és az újrafelfedezés felé, és elősegítsük az újonnan felfedezett rugalmasságot, mint a szállítási ágazat alapját".

Utolsó mérföldes szállítás GYIK

Hogyan működik az utolsó mérföldes szállítás?

Az utolsó mérföldes kézbesítés, más néven végső kézbesítés a termék útjának utolsó szakasza: a helyi elosztóközponttól (akár saját, akár logisztikai partnerétől) a végfelhasználóig. Az utolsó mérföldes kézbesítés célja, hogy a csomagokat a lehető legmegfizethetőbben, leggyorsabban és legpontosabban kézbesítse. Ezt közúton (furgon, néha autó vagy kerékpár) vagy egy leadási ponton, például egy helyi szupermarketben vagy csomagautomatában lehet elérni. Már új módszereket próbálnak ki, például autonóm robotokat és drónokat.

Mennyi ideig tart az utolsó mérföldes szállítás?

Ez az elosztóközpont helyétől, a végső kézbesítési céltól, a forgalmi viszonyoktól, az időjárástól és a kézbesítési folyamat hatékonyságától függően változik. Az ügyfelek egyre inkább gyors szállítást keresnek, de a megbízhatóság és a nyomon követhetőség (utolsó mérföld nyomon követése) szintén előkelő helyen szerepel a fogyasztói prioritások listáján.

Hogyan alakítják át az ügyfelek igényei az utolsó mérföldes szállítást?

Az utolsó mérföldes szállítás sebessége, költsége és minősége kulcsfontosságú megkülönböztető tényezővé vált. Érdemes megjegyezni, hogy az e-kereskedelmi folyamat szállítási része az egyetlen pont, ahol a fogyasztó kölcsönhatásba léphet egy emberrel, így a kézbesítő sofőr a saját márkájának egyfajta kiterjesztése. Fontos, hogy többféle szállítási lehetőséget kínálj, beleértve a másnapi, aznapi, megnevezett napi és környezetbarát kézbesítési lehetőségeket.