Veelgestelde vragen over internationale verzending

Vivien Christel Vella
Vivien Christel Vella
5 minuten lezen
Delen
facebook sharing button
twitter sharing button
linkedin sharing button
Smart Share Buttons Icon Delen
graphic of DHL logistics activities

Internationaal verzenden? Er is veel waar je bedrijf rekening mee moet houden, inclusief alle vereisten voor het inklaren van de douane. Maar voel je niet overweldigd! Als experts op het gebied van internationale verzending zijn we er om je te helpen. Deze FAQ-gids staat vol met belangrijke informatie om bedrijven - van kmo's tot multinationals - te helpen een naadloze internationale reis te maken. Lees verder en maak je klaar om je bedrijf wereldwijd te laten groeien!

graphic of parcel scanning machine

VEELGESTELDE VRAGEN OVER DOUANE-INKLARING

Wanneer je internationaal verzendt, moet je wat papierwerk invullen om je goederen door de douane te laten gaan. Dit omvat een handelsfactuur (die fungeert als een douaneaangifte voor goederen die over internationale grenzen worden verzonden, en helpt de autoriteiten bij het berekenen van de verschuldigde invoerrechten en belastingen) en een luchtvrachtbrief (die de douaneautoriteiten belangrijke details over de zending vertelt). Afhankelijk van de goederen die worden verzonden, heb je mogelijks ook een import-/exportvergunning nodig.

Een handelsfactuur is een belangrijk onderdeel van de verzenddocumentatie wanneer je internationaal verzendt. Het fungeert als een douaneaangifte voor goederen die over de grens worden verzonden en bevat informatie - zoals de waarde en het land van herkomst - die de douaneautoriteiten zal helpen bij het berekenen van de verschuldigde belastingen en heffingen. Het geeft ook aan wie verantwoordelijk is voor de betaling.

Handelsfacturen registreren voltooide transacties en dienen als officiële documenten voor betaling. Pro-forma facturen dienen als schattingen of biedingen en geven potentiële klanten een algemeen idee van de verwachte prijzen.

Wanneer je internationaal verzendt, moet je een luchtvrachtbrief (ook wel vrachtbrief, air waybill of AWB genoemd) genereren. Dit belangrijke document bevat informatie en instructies over de inhoud van je zending. Zo kan je zending steeds verwerkt en gevolgd worden. Net zo belangrijk is dat de AWB het document is dat het eigendom van het pakket bewijst - op basis van de gegevens van de afzender en ontvanger.

Je moet een aantal belangrijke gegevens doorgeven, waaronder de gegevens van de verzender en de ontvanger, een beschrijving van de inhoud en of de zending Duties & Taxes Paid (DTP) is. Dat betekent dat jij, de verzender, de volledige kosten van de zending betaalt, of Duties & Taxes Unpaid (DTU), waarbij alle invoerrechten en belastingen die in het land van bestemming worden gemaakt, voor de geadresseerde zijn.

Een Harmonized System (HS)-code (of Tariff Code/Tariff Number) is een unieke, zes- tot tiencijferige code die wordt gebruikt om het exacte type goederen dat wordt verzonden te classificeren. Als internationaal erkend systeem voor verhandelde producten helpt het de douaneautoriteiten om belastingen en heffingen nauwkeurig te berekenen en de nodige beperkingen toe te passen.

Je kunt de juiste HS-code vinden via DHL's MyGTS (My Global Trade Services) - een gratis, gebruiksvriendelijk platform dat is ontworpen om vlot doorheen alle internationale verzendvoorschriften te navigeren. Het maakt gebruik van AI om je elke keer de juiste classificatie te geven, waardoor de douane-inklaring sneller verloopt. Zoek naar HS-codes met behulp van trefwoorden of de codemap.

Een certificaat van oorsprong geeft aan de douaneautoriteiten aan waar de goederen in een zending zijn vervaardigd. Het certificaat geeft aan of er een vrijhandelsovereenkomst is gesloten tussen het land van de verzender en het land van bestemming en dus of de goederen in aanmerking komen voor verlaagde belastingen en heffingen.

Ja! Met de papierloze inklaringsservice van DHL kan je eenvoudig certificaten van oorsprong, commerciële of pro-formafacturen maken terwijl je  online de luchtvrachtbrief voorbereidt. Als er aanvullende douanedocumentatie nodig is, kun je de ingevulde formulieren eenvoudig met één simpele klik uploaden.

Landed Cost zijn de totale kosten om je product van de fabriek tot bij een klant te krijgen, inclusief verzendkosten, verzekering en eventuele douanerechten en invoerrechten die verschuldigd zijn.

Maak eenvoudig een schatting van de Landed Cost via DHL's MyGTS (My Global Trade Services), een gratis, gebruiksvriendelijk platform dat je helpt om vlot internationaal te verzenden.

Een Bill of Lading is een juridisch document dat door de vervoerder van de zending (bijvoorbeeld DHL) aan de verzender wordt afgegeven en dat de overeengekomen voorwaarden voor het transport vertegenwoordigt, zoals bestemmings- en afhandelingsinstructies. Het fungeert ook als een ontvangstbewijs voor de zending en moet dus worden ondertekend door een gemachtigde vertegenwoordiger van de vervoerder, verzender en ontvanger.

Het hangt ervan af. Elk land heeft zijn eigen lijst met beperkte items om goederen te reguleren. Denk maar aan bepaalde vloeistoffen, gevaarlijke stoffen en medicijnen. Controleer steeds de regels zowel voor land van herkomst als bestemming.  Voor elke afzonderlijke zending is een ook een aparte licentie vereist.

Wanneer een zending een land binnenkomt of verlaat, controleren de douaneautoriteiten het bijbehorende papierwerk om er zeker van te zijn dat de verzender alle regels en voorschriften heeft gevolgd.

Voordat je jouw zending(en) aan DHL overhandigt, moet je ervoor zorgen dat het papierwerk correct en volledig is. Zo kan je vertragingen in het douaneproces voorkomen.

Om te zorgen voor een snellere douane-inklaring:

 • Zorg voor alle benodigde documenten
 • Vermeld elk product afzonderlijk met nauwkeurige beschrijvingen
 • Controleer op consistentie in alle documenten
 • Zorg ervoor dat documenten duidelijk geschreven, getypt of elektronisch zijn ingediend
 • Geef zoveel mogelijk gedetailleerde informatie
 • Bevestig dat alle bijbehorende kosten correct zijn
 • Zorg ervoor dat het ontvangende land of de ontvangende persoon niet op een lijst van geweigerde partijen staat

Een EORI-nummer (Economic Operators Registration and Identification) is nodig voor een bedrijf dat zendingen van en naar Europa verzendt.

 • Het EORI-nummer wordt vermeld op de douaneaangiftepapieren bij het verzenden van pakketten naar Europa. Wanneer je een account hebt, legt DHL dit vast als onderdeel van het boekingsproces. Het EORI-nummer is zichtbaar op je proforma- of handelsfactuur.
 • Het EORI-nummer van een verzender is vereist bij het exporteren van alle internationale diensten van DHL.
 • Wanneer een zending van een bedrijf (waar ook ter wereld) naar een Europese klant (B2C) gaat, is een EORI voor ontvangers niet verplicht.
 • Wanneer een zending van een bedrijf (waar ook ter wereld) naar een ander bedrijf gaat dat in Europa is gevestigd (B2B), is een EORI-nummer van de ontvanger verplicht.
 • Wanneer je een zakelijke DHL-account aanmaakt, vraagt jouw accountmanager jouw EORI-nummer op en voegt dit toe aan je verzendaccount.

Geweigerde partijen zijn personen of entiteiten die door overheidsinstanties geen verzendprivileges hebben gekregen. Het is verboden handel met hen te drijven.

In deze gids worden de internationale verzenddocumenten uitgelegd die nodig zijn voor export, inclusief een lijst met de informatie die u nodig heeft om een luchtvrachtbrief in te vullen. 

graphic image of laptop

VEELGESTELDE VRAGEN OVER INVOERRECHTEN, BELASTINGEN EN BETALINGEN

Invoerrechten (of douanerechten) zijn een belasting die door de douaneautoriteiten wordt geïnd op alle goederen die over de grens worden verkocht. Het doel van invoerrechten is om de inkomsten voor lokale overheden te verhogen - maar ook om de eindprijs van de goederen voor consumenten te verhogen, waardoor ze worden aangemoedigd om te kopen op de binnenlandse markt, die niet aan deze belasting is onderworpen. Bekende voorbeelden van invoerrechten zijn handelstarieven en accijnzen.

Invoerbelasting is een vast belastingtarief dat door de douane op invoer wordt geheven. In veel gevallen is de belasting gelijk aan de lokale omzetbelasting. Zelfs wanneer de goederen in het buitenland zijn gekocht, zal deze verbruiksbelasting nog steeds van toepassing zijn wanneer ze een ander land binnenkomen. Voorbeelden hiervan zijn omzetbelasting en belasting over de toegevoegde waarde (btw).

Invoerrechten en belastingen worden berekend op basis van de afzonderlijke artikelen in je zending, afhankelijk van:

 • De waarde 
 • Land van herkomst 
 • Gebruik van goederen
 • De HS-codes van de goederen
 • Handelsovereenkomsten 

Douanebeambten beoordelen invoerrechten en belastingen, ook wel douanekosten genoemd, op basis van de informatie op de commerciële (of pro-forma) factuur.  

De minimis is de waarde waaronder goederen naar een land kunnen worden verzonden voordat invoerrechten en belastingen worden geheven. De douaneautoriteiten achten het vaak efficiënter om zeer kleine bedragen aan rechten en belastingen kwijt te schelden in plaats van ze te innen.

De Europese Unie heeft in juli 2021 de de-minimisdrempel van € 22 voor alle invoer afgeschaft. Het betekent dat elke e-commercetransactie in de EU nu onderworpen is aan EU-btw en een douaneaangifte.

Incoterms zijn een veelgebruikte verkoopterm, die de verantwoordelijkheden van verkopers en kopers definieert. Incoterms specificeren wie verantwoordelijk is voor het betalen en beheren van de zending, verzekering, documentatie, douane-inklaring en andere logistieke activiteiten.

DHL biedt bijvoorbeeld een DTP-service (Duty Taxes Paid) aan accounthouders. Dit betekent dat DHL de verzendkosten in rekening brengt om de kosten te dekken. Het voordeel hiervan is dat de eindklant geen onverwachte belastingaanslag ontvangt wanneer een pakket bij de douane aankomt. 

Geleverd Duty Paid (DDP).

Gewoonlijk aangeduid als betaalde invoerrechten en belastingen (DTP) bij DHL Express. Als je deze optie selecteert, geef je aan dat de verzender of accounthouder de volledige kosten van de zending maakt, inclusief eventuele invoerrechten of belastingen die door de douane kunnen worden geheven.

Delivered at Place (DAP).

Gewoonlijk aangeduid als Duties and Taxes Unpaid (DTU) bij DHL Express. Als je deze optie selecteert, geef je aan dat de verzender of accounthouder de volledige transportkosten zal maken totdat deze de beoogde ontvanger bereikt. Alle invoerrechten en belastingen die in het land van bestemming worden geheven, worden echter gedragen door de geadresseerde of het factureringsbureau dat door de verzender is toegewezen, zoals aangegeven op de verzendfactuur.

graphic of DHL logistics activities

VEELGESTELDE VRAGEN OVER VERZENDING VOOR KLEINE BEDRIJVEN

Er zijn veel elementen waarmee je rekening moet houden, maar uiteindelijk is de klantervaring cruciaal. Hier is een momentopname van best practices voor verzending voor e-commercebedrijven:

Express levering: Klanten willen hun bestellingen snel - levering de volgende dag wordt verwacht. Zorg ervoor dat je expresverzendopties aanbiedt bij het afrekenen. Communiceer hier ook over op je homepage. 

Gratis verzending: Het is geen verrassing dat online klanten dol zijn op gratis verzending; Bedrijven die deze functie aanbieden, hebben een hogere conversieratio.

Transparante prijzen: Wees vooraf duidelijk over de verzendkosten - klanten die onverwachte kosten ontvangen bij het afrekenen, zullen eerder geneigd zijn hun winkelwagentje te verlaten.

Flexibele bezorgopties: Met On-Demand Delivery kunnen klanten precies kiezen wanneer en waar hun bestellingen worden afgeleverd - ook met volledige tracking.

Eenvoudig retourneren: Het retourneren van producten kan lastig zijn om mee om te gaan, maar er is geen ontkomen aan, en veel consumenten zullen actief het retourbeleid van een online retailer controleren voordat ze tot aankoop overgaan.

Verpakking: Klanten willen dat hun bestellingen heelhuids aankomen, dus zorg ervoor dat u hoogwaardige, robuuste verpakkingen gebruikt - bonuspunten als het duurzaam is!

Simpel gezegd, orderafhandeling is het proces dat plaatsvindt vanaf het moment dat een e-commerceklant op de knop "kopen" klikt, tot het punt waarop het product bij hem wordt afgeleverd. De zes belangrijkste stappen in het orderafhandelingsproces zijn: het ontvangen van voorraad, opslag, picken, verpakken, verzenden en het beheren van retourzendingen.

Naarmate je bedrijf groeit, kun je overwegen fulfilment en verzending uit te besteden aan een logistieke dienstverlener zoals DHL Express. We bieden een reeks speciale e-commerce verzendoplossingen om een betrouwbare, tijdige verzending te garanderen - elke keer opnieuw. Een late levering aan een klant heeft immers een negatieve invloed op je bedrijf.

On-Demand Delivery is bijvoorbeeld een flexibele service waarmee ontvangers precies kunnen kiezen wanneer en waar hun bestellingen worden afgeleverd - ook met volledige tracking. Neem contact op met je DHL Express Account Manager voor meer info.

Hoewel een verzendverzekering een optionele service is, zal het een waardevolle geruststelling zijn in het zeldzame geval van vertraagde, gestolen of beschadigde goederen. Het betekent dat je bedrijf vol vertrouwen een zending aan je klant kan verstrekken, zonder extra - of minimale - kosten.

graphic of DHL logistics activities

VEELGESTELDE VRAGEN OVER LOGISTIEK

Veel kleine en middelgrote e-commercebedrijven zullen al bekend zijn met 3PL (third-party logistics) - dat wil zeggen, het uitbesteden van een deel van hun supply chain-activiteiten, namelijk verpakking, opslag en levering.

5PL (fifth-party logistics) is geavanceerder; een supply chain-model dat is ontstaan om met name e-commercebedrijven te helpen omgaan met de toenemende druk waaronder ze zich bevinden. Binnen 5PL zal een bedrijf zijn volledige supply chain uitbesteden aan een logistieke dienstverlener zoals DHL Express, die vervolgens zijn volledige supply chain-netwerk plant, uitvoert en beheert.

5G is het mobiele netwerk van de vijfde generatie. Elke smartphone gebruikt radiogolven om gegevens te verzenden en te ontvangen, of het nu gaat om spraakoproepen of surfen op het web. Naarmate de technologie is verbeterd, zijn ook de mogelijkheden van deze radiogolfnetwerken - of mobiele netwerken - verbeterd. 5G is de nieuwste generatie van deze mobiele netwerken.

De verbeterde snelheid en capaciteit van 5G maakt de toepassing van AI in de logistiek mogelijk, zoals geoptimaliseerde bezorgroutes, autonome voertuigen en slimme magazijnen. 

Het retourneren van producten kan lastig zijn voor online bedrijven. Maar reverse logistics bevordert het recyclen, herbestemmen, repareren en doorverkopen van de producten - een duurzamer en kosteneffectiever model.   

Dit is het laatste deel van de reis van je zending - meestal van een lokaal distributiecentrum (van jezelf of je logistieke partner naar de eindconsument.

Snelle, tijdige levering is waar je klanten echt om geven, dus het is iets waar je bedrijf echt in moet investeren.

Dit is een temperatuurgecontroleerde supply chain voor de opslag en verzending van bepaalde goederen. Bederfelijke voedingsmiddelen, medicijnen en vaccins zijn enkele voorbeelden van temperatuurgevoelige producten die in een gecontroleerde omgeving moeten worden beheerd.    

graphic of office activities

DHL DELIVERY - VEELGESTELDE VRAGEN

Ja! We halen een zending van vrijwel elk formaat of gewicht op en bezorgen deze binnen enkele uren op de plaats van bestemming.

 • Volgende vlucht naar meer dan 220 landen en gebieden
 • Deur-tot-deur service, 24 uur per dag, 7 dagen per week, 365 dagen per jaar
 • Proactieve tracking en monitoring van afhaling tot levering
 • Web Order Entry-optie die real-time, first-flight-in-delivery-oplossing mogelijk maakt
 • Mogelijkheden voor webtracking en -rapportage
 • Normaal gesproken binnen 60 minuten na bestelling ophalen
 • Bevestiging van het bewijs van aflevering via telefoon, e-mail of mobiele telefoon

Meer info

On-Demand Delivery is een flexibele service waarmee e-commerceklanten precies kunnen kiezen wanneer en waar hun bestellingen worden afgeleverd. Ze kunnen er bijvoorbeeld voor kiezen om hun pakket bij de buren achter te laten of naar hun werkadres te sturen als ze weten dat ze niet thuis zullen zijn.

Een ander voordeel van On-Demand Delivery is dat de klant in realtime meldingen kan ontvangen over de status van zijn zending, zodat hij kan volgen waar deze zich bevindt.

Met On-Demand Delivery profiteert de klant van een echt handige service, terwijl de retailer het aantal mislukte leveringen verlaagt. Win-win dus!

DHL's Time Definite International service. Deze deur-tot-deur service biedt tijdkritische verzending op vooraf bepaalde tijden. Onze expertise op het gebied van douane-inklaring zorgt ervoor dat zendingen zonder vertraging steeds op tijd bij je klant aankomen.

Het volgen van internationale zendingen is eenvoudig! De snelste manier om je pakket te volgen, is door gebruik te maken van de DHL Express-website. Voer het nummer van je getraceerde internationale zending in om een geschatte leverdatum en huidige locatie te krijgen.

Of je nu importeert of exporteert, met MyDHL+ kun je snel een offerte voor je zending krijgen. Log gewoon in en selecteer het tabblad "Offerte aanvragen". Je moet enkele details invoeren, waaronder de volumetrische snelheid van het pakket - deze eenvoudige gids toont je hoe. Alle beschikbare DHL Express-diensten worden dan gepresenteerd, met een gegarandeerde leverdatum en geschatte kosten. 

Internationale verzending kan complex zijn, daarom heeft DHL Express een reeks speciale tools om bedrijven te helpen:

DHL Express Commerce

Een multifunctionele e-commerce verzendtool waarmee je live verzendtarieven kunt weergeven bij het afrekenen, bestellingen automatisch kunt importeren, zendingen kunt beheren en tijd kunt besparen op dagelijkse verzendtaken.

MyGTS (My Global Trade Services)

Een gratis, gebruiksvriendelijk platform dat je helpt naadloos door alle internationale verzendvoorschriften te navigeren. Toegang:

 • Nauwkeurige HS-codes: geen giswerk meer; MyGTS maakt gebruik van AI om je elke keer de juiste classificatie voor je zending te geven, waardoor de douane-inklaring sneller verloopt. Zoek naar HS-codes met behulp van trefwoorden of de codemap.
 • Landed Cost: bereken productkosten, invoerrechten en vrachtkosten om je prijsstrategie te verbeteren en transparant te zijn over verzendkosten, wat vertrouwen opwekt bij klanten.
 • Richtlijnen omtrent invoerbeperkingen van elk land voordat je verzendt - geen goederen meer die aan de grenzen worden tegengehouden!

MyDHL+

Een all in one oplossing voor internationale verzending met DHL Express. Creëer en traceer zendingen, specificeer verpakkingstypes, plan ophalingen, bekijk je verzendgeschiedenis, print verzendlabels en profiteer van papierloze facturering voor een vlottere douane-inklaring. En dat allemaal op één plek!

DHL Express Mobile

Het gemak en de veelzijdigheid van DHL Express in uw broekzak! Download onze mobiele app om onderweg zendingen aan te maken, af te geven, te volgen en te betalen. Downloaden via Google Play of App Store.

MyDHL API

Combineer de voordelen van DHL Express met je interne verzendprocessen. MyDHL API kan rechtstreeks worden geïntegreerd met je orderbeheer-, voorraad- en andere systemen, door alle tussenliggende tools door te geven en je een aanpasbare, meer gedetailleerde controle over verzendactiviteiten te geven. Blader door API-mogelijkheden.

We weten dat geen twee bedrijven hetzelfde zijn, dus onze flexibele optionele services bieden een antwoord op jouw noden.

Optionele DHL-services zijn onder meer:

Douane voorbereiding en ondersteuning:

 • Aangifte ten uitvoer
 • Vergunningen en licenties
 • Verwerking van de inklaring

Flexibele bezorgopties:

 • Levering op zaterdag
 • Handtekening/Geen handtekening vereist

Bescherming van de zending:

 • Verzekerde verzending
 • Uitgebreide aansprakelijkheid

De beschikbaarheid van services verschilt per land, dus bespreek met je accountmanager een oplossing voor de unieke behoeften van je bedrijf.

Ons Dynamic Discounting-programma beloont je met toenemende kortingen naarmate je verzendvolume groeit, dus hoe meer je verzendt, hoe meer je bespaart.

We weten dat kleine bedrijven niet altijd kunnen anticiperen op hoeveel ze elke maand zullen verzenden, maar met dynamic discounting worden de prijzen automatisch aangepast op basis van veranderingen in het volume. Praat met je accountmanager om meer te weten te komen.

Absoluut! DHL GoGreen biedt een reeks oplossingen om je bedrijf te helpen zijn ecologische voetafdruk te verkleinen. Dit laatste omvat GoGreen Plus, een speciale service om de koolstofuitstoot van zendingen te verlagen door het gebruik van duurzame vliegtuigbrandstof. SAF is een biobrandstof die wordt geproduceerd uit hernieuwbare bronnen zoals plantaardige oliën, dierlijke vetten, afvalproducten en landbouwgewassen. SAF is speciaal ontworpen om te worden gebruikt als vervanging voor traditionele vliegtuigbrandstof en kan de uitstoot van broeikasgassen tot 80% verminderen in vergelijking met fossiele brandstoffen.

Miljoenen bedrijven doen een beroep op de expertise van DHL Express voor het versturen van lichte artikelen en kleine zendingen. Het goede nieuws? We bieden ook een internationale service voor zwaardere en grotere zendingen.

Voordat je start met verzenden, controleer je best of je goederen niet beperkt zijn. Zoek naar "Verboden en beperkte artikelen" op MyDHL+ voor een volledige lijst op basis van je land van herkomst en/of bestemming.

Als je nog steeds twijfelt, kun je vóór verzending contact opnemen met de klantenservice van DHL of je accountmanager.

DHL Express is er trots op meer dan 220 landen en gebieden te bedienen. Bekijk de volledige lijst.

Ja. DHL Express staat voor je klaar als je op zoek bent naar een betrouwbare koeriersdienst.

Je kunt je pakket afgeven bij een DHL Express Service Point, een zending via MyDHL+ of neem contact op met de klantenservice van DHL Express.

Als 's werelds meest internationale bedrijf kunnen wij uw bedrijf helpen zijn online deuren naadloos voor de wereld te openen!

Wanneer u samenwerkt met DHL Express, profiteert u van eenvoudige internationale verzending naar meer dan 220 landen en gebieden, concurrerende zakelijke verzendtarieven, flexibele bezorgopties en vertrouwde services.

Het is snel en eenvoudig om een DHL Express Business Account te openen. Solliciteer nu.

DIENSTEN

De volgende opties zijn beschikbaar voor u als DHL Express-accounthouder:

DHL green van

Same Day Delivery

Wanneer de tijd van cruciaal belang is, haalt de DHL Same Day-service een zending van bijna elke grootte of elk gewicht op en levert deze binnen enkele uren op de bestemming af - in meer dan 220 landen en gebieden.

DHL courier

Levering op zaterdag

Versnelde verzending, zelfs in het weekend, met onze bezorgservice op zaterdag - beschikbaar in belangrijke steden in meer dan 70 landen.

DHL courier scanning parcel

Time-Definite Export & Import

Onze tijdgebonden diensten bieden levering voor 9:00 uur en 12:00 uur op de eerstvolgende mogelijke werkdag. Tijdgebonden diensten hebben een geld-terug-garantie en zijn geschikt voor stukken tot 70 kg en zendingen tot 300 kg.

Express Domestic

Express Domestic biedt levering van zendingen binnen hetzelfde land voor het einde van de eerstvolgende mogelijke werkdag. Geschikt voor stuks tot 70kg en zendingen tot 3000kg.

DHL courier holding clipboard

Verzekerde verzending

Uitgebreide bescherming van je waardevolle zendingen, zodat je je geen zorgen hoeft te maken wanneer er uitzonderlijk toch iets niet helemaal volgens plan zou verlopen.

two women smiling

Douane- en accijnsfactureringsdiensten

Volledige ondersteuning voor inklaringsprocessen en opties voor het factureren van invoerrechten, zodat je internationale klanten een soepele ervaring hebben zonder extra kosten.

GoGreen Plus

Deze dienst stelt bedrijven in staat om de CO2-uitstoot van hun zendingen te verminderen ('inset') door het gebruik van Sustainable Aviation Fuel.

Heb je nog vragen? Onze collega's staan steeds klaar om je te helpen. Geen vragen meer?